Hlavní obsah

Medvědice na Slovensku kousla cyklistu do nohy

Na turistickém chodníku, který vede na Chatu pod Chlebom ve slovenském pohoří Malá Fatra, kousla ve středu medvědice do nohy čtyřiatřicetiletého muže. Muž byl převezen do nemocnice.

Foto: Profimedia.cz

Medvěd hnědý

Článek

Jak uvedl web noviny.sk medvědice zaútočila v časti Zajacová pod Chlebom. „Bratr se sestrou jeli na turistickém chodníku na kolech, když v časti Zajacová na ně vyběhla medvědice, která měla podle sestry u sebe tři mláďata. Muže kousla do nohy,“ uvedl web.

„Po 18.00 vyslalo operační středisko záchranné zdravotní služby ambulanci do města Turany (okres Martin) na turistický chodník ke zraněnému muži. Záchranáři po prvotním ošetření převezli muže s otevřenými poraněními bérce do Univerzitní nemocnice v Martině,“ uvedl Richard Bolješik ze záchranné služby.

Na místě útoku zasahovali také hasiči a policisté.

Populace medvěda hnědého na Slovensku se odhaduje na téměř 1300 jedinců. Po opakovaných střetech této šelmy s člověkem schválili poslanci slovenského parlamentu v květnu možnost zjednodušeného odstřelu medvědů. Od začátku roku 2024 do 15. července bylo na Slovensku usmrceno 41 těchto šelem.

Od začátku roku zastřelili na Slovensku 41 medvědů

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám