Hlavní obsah

Medvěděv: Británie půjde ke dnu. Pokud to bude potřeba, naše hypersonické střely jí pomůžou

Místopředseda ruské Bezpečnostní rady a bývalý ruský prezident Dmitrij Medvěděv prohlásil, že Velká Británie se v příštích letech pravděpodobně potopí a že v případě potřeby jí pomohou ruské hypersonické střely. Medvěděv to napsal na sociální síti X v reakci na návštěvu britského ministra zahraničí Davida Lammyho v Kyjevě.

Foto: Profimedia.cz

Ruský exprezident Dmitrij Medvěděv

Článek

„Ostrov zvaný Británie půjde v příštích letech pravděpodobně ke dnu. V případě potřeby pomohou naše hypersonické rakety,“ prohlásil na síti X Medvěděv, který obvykle příspěvky píše nejprve v ruštině na telegramu a posléze přeložené do angličtiny na síť podnikatele Elona Muska. Telegram však tentokrát kompletně vynechal.

Ruský exprezident svým středečním příspěvkem reagoval na návštěvu Lammyho, který společně se svým americkým protějškem Antonym Blinkenem navštívil tento týden Kyjev, kde jednali s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.

Lammy s Blinkenem následně uspořádali tiskovou konferenci, kde britský šéf diplomacie podle přepisu dostupného na webu amerického ministerstva zahraničí prohlásil, že Ukrajina může počítat se stoletou podporou Spojeného království.

Medvěděv jednání odmítá, ale má ho stále plná ústa

Válka na Ukrajině

„Lže,“ okomentoval slib Lammyho Medvěděv. „Takzvaná Ukrajina nevydrží ani čtvrtinu této doby,“ dodal a již poněkolikáté naznačil, že Ukrajina nebude v budoucnu existovat.

Ruský exprezident je známý svými extrémními výroky. Pravidelně také vyhrožuje západním zemím, že na ně Moskva zaútočí. Například v únoru prohlásil, že pokud Rusko prohraje svoji válku proti Ukrajině, shodí atomové bomby na Washington, Londýn nebo Berlín.

Jindy zase uvedl, že by Rusko mělo udělat lidem na Západě ze života peklo. „Pojďme proměnit jejich životy v bláznivou noční můru, v níž nedokážou rozlišit divokou fikci od reality dne, pekelné zlo od rutiny života,“ napsal na telegramu v červnu letošního roku s tím, že by Rusko mělo škodit ve všem, v čem lze škodit.

„Škodit jejich ekonomikám, jejich institucím a jejich vládcům. Škodit blahobytu jejich občanů. Jejich důvěře v budoucnost,“ dodal tehdy Medvěděv.

Ruský nezávislý web The Insider uvedl, že Medvěděv svoje extrémní příspěvky píše ve dnech, kdy mu domů přijíždějí dodávky italského vína. Naznačil tak, že v době psaní by mohl být opilý.

To v komentářích u nejnovějšího středečního příspěvku naznačil i rakouský politik Helmut Brandstätter. „Jste to skutečně vy? Není to jenom sud vodky?“ popíchl Medvěděva rakouský politik.

Medvěděv se vysmívá Západu kvůli Putinovi v Mongolsku

Evropa

Výběr článků

Načítám