Hlavní obsah

Medvěd v Chorvatsku napadl a pokousal muže

Čtyřiašedesátiletého muže napadl v Národním parku Plitvická jezera medvěd hnědý a pokousal jej do ruky. Se zraněními na pravé paži skončil senior v nemocnici ve městě Gospič.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál v pátek kolem 22:30 ve vesnici, kde muž žije. Místní policie o napadení podle serveru 20minutes informovala v sobotu.

Ředitelka kliniky Sandra Čubeličová deníku Večernji list potvrdila, že zranění pacienta jsou jen lehčí. Má natržené svaly a škrábance na obličeji. Útoky medvědů v oblasti jsou vzácné, ale mohou být velmi nebezpečné, takže senior měl štěstí, dodala Čubeličová s tím, že muž zatím musí zůstat pod dohledem lékařů.

Plitvická jezera, největší přírodní park v Chorvatsku, zapsaný na seznamu světového dědictví UNESCO, přiláká každoročně více než 1,5 milionu turistů.

Počet medvědů hnědých v Chorvatsku se odhaduje na tisíc. Žijí převážně v lesních oblastech v centrální části země, kde se nachází i národní park Plitvická jezera. Přestože se jedná o chráněné druhy, úřady povolují lov asi stovky medvědů ročně.

Medvěda v Coloradu potrápila houpací síť

Koktejl

Výběr článků

Načítám