Hlavní obsah

Lístky na zrušené rakouské koncerty Taylor Swiftové budou proplaceny do deseti dní

Vídeň

Peníze za lístky na zrušené rakouské koncerty americké zpěvačky Taylor Swiftové budou do deseti dnů automaticky uhrazeny na účty kupujících. Uvedl to pořadatel akce, společnost Barracuda Music, a tatáž informace je i na oficiálních webových stránkách zpěvačky. Koncerty naplánované na čtvrtek, pátek a sobotu byly zrušeny kvůli hrozbě teroristického útoku. Rakouská policie již zadržela dva podezřelé extremisty.

Foto: Profimedia.cz

Taylor Swiftová

Článek

„Všechny lístky budou automaticky proplaceny do desíti pracovních dnů,“ stojí ve vyjádření Barracuda Music, přičemž tamní Ernst-Happel-Stadion byl na všechny tři koncerty vyprodán. To znamená, že je hodlalo navštívit přibližně 170 tisíc lidí, uvádí agentura NPR.

Koncerty byly zrušeny kvůli hrozbě teroristického útoku, kvůli níž byli zadrženi dva podezřelí. Hlavním podezřelým je devatenáctiletý Rakušan z nedalekého Ternitzu, jenž se údajně radikalizoval na internetu a následně složil přísahu věrnosti Islámskému státu. U něj doma policie našla chemické látky.

Druhá osoba byla zadržena přímo ve Vídni a zatím se o ní ví jen to, že byla s hlavním podezřelým v kontaktu.

„Zrušení koncertů Taylor Swiftové organizátory je hořkým zklamáním pro všechny rakouské fanoušky,“ vyjádřil se k situaci rakouský kancléř Karl Nehammer. „Situace kolem údajného plánovaného teroristického útoku ve Vídni byla velmi vážná,“ dodal.

Vídeňské koncerty Taylor Swift byly kvůli teroristické hrozbě zrušeny

Evropa

Výběr článků

Načítám