Hlavní obsah

Libyjec v německé Saské Kamenici vnikl oknem do bytu a zbil 89letou ženu

Otřesný případ vyšetřují kriminalisté v německé Saské Kamenici (Chemnitz), kde 18letý libyjský žadatel o azyl vnikl skrz pootevřené okno do přízemního bytu v panelovém domě a zmlátil 89letou seniorku. Poté napadl i 58letého souseda, který ženě přišel na pomoc.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Zločin se podle policejní zprávy odehrál v sobotu kolem půl osmé večer. Žena se ten den necítila dobře, šla si proto už v podvečer lehnout, upřesnil deník Bild.

Pachatel s plechovkou piva v ruce ji překvapil v ložnici ve spánku. „Dostala jsem děsivý strach. Praštil mě roztaženou dlaní do obličeje, zleva, zprava, pak opakovaně znova. Pak mne udeřil i do zad. Teď mám strašné bolesti,“ popsala událost žena, která skončila v nemocnici.

„Křičela jsem jako o život, tak hlasitě, jak to jen šlo. Ten muž ale neřekl, co vlastně chce,“ dodala. Její volání zaslechl soused, který má od bytu osamělé sousedky klíče pro případ, že by potřebovala pomoc. Když přispěchal, narazil na útočníka ve dveřích.

Kolín nad Rýnem terorizují dětské gangy přistěhovalců

Evropa

„Praštil mě plechovkou do obličeje. Něco říkal, vůbec jsem mu ale nerozuměl. Nebylo to německy,“ popsal situaci.

Poté agresor uprchl a přes lešení pronikl do jiného domu opodál. Násilím se dostal do dvou bytů, jejichž obyvatelé mladíka vyhnali. Nato se agresor pokoušel dostat ještě do dalšího bytu, což se mu ale už nepodařilo, protože jej zatkla policie, informoval server TAG24.

„Bojím se, že přijde znovu“

„Přivolaným policejním silám se nakonec podařilo 18letého Libyjce zadržet. Bylo mu sděleno obvinění z porušování domovní svobody, poškozování majetku a těžkého ublížení na zdraví,“ upřesnila policie.

Napadená seniorka skončila v nemocnici s četnými podlitinami. „Proti bolesti mi dávají injekce. Ale proti strachu žádný lék není. Bojím se, že ten muž přijde znovu,“ řekla paní Ursula.

Připomněla, že se útok odehrál ještě za světla a že se ve svém dvoupokojovém bytě už nebude cítit bezpečně. „Kdyby mi nepomohl soused, nevím, co by se stalo,“ dodala obyvatelka Saské Kamenice, která leží asi 45 kilometrů od českých hranic.

Vyšetřovatelé později sdělili, že agresivní Libyjec není orgánům činným v trestním řízení neznámý. Už dříve byl stíhán pro krádeže a urážky.

V Sasku se v neděli konají zemské volby. Jedním z favoritů hlasování je krajně pravicová Alternativa pro Německo (AfD), která ostře vystupuje proti migraci.

Masakr v Solingenu je začátek, Německo čeká mnohem větší hrůza, varuje expert

Evropa

Výběr článků

Načítám