Hlavní obsah

Letadlo Wizz Air přistálo kvůli dýmu v kabině pro cestující. Posádce bylo zle

Po rozšíření kouře v kabině pro cestující, kvůli němuž si dva členové posádky stěžovali na nevolnost, musel v Budapešti nouzově přistát Airbus A320 maďarské nízkonákladové společnosti Wizz Air, který byl na cestě mezi rumunskou Craiovou a britským letištěm Londýn-Luton. O incidentu informoval maďarský letecký web Airportal.hu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Letadlo směřující do Londýna-Lutonu bylo v maďarském vzdušném prostoru, když se posádka rozhodla cestu přerušit, protože kouř se přes klimatizační systém dostal do prostoru pro cestující. Piloti se v oblasti Kecskemét otočili směrem na Budapešť a v 6:11 bezpečně přistáli na dráze 13R mezinárodního letiště Ference Liszta,“ napsal letecký web.

„Před přistáním posádka informovala místní řízení letového provozu, že si dva členové posádky stěžují, že se necítí dobře,“ dodal s tím, že na palubě bylo 180 cestujících a šest členů posádky.

Budapešťské letiště v krátkém prohlášení zaslaném webu incident potvrdilo s tím, že zmíněný let byl „z technických a zdravotních důvodů“ přerušen. Cestující byli podle prohlášení přepraveni do tranzitní zóny, kde dostali vodu. Let pokračoval do Lutonu v 9:51 po výměně letadla a posádky.

Zmíněný Airbus A320 je přes 12 let starý a patří k nejstarším ve flotile aerolinek Wizz Air, napsal web.

Nouzové přistání na Ruzyni. Boeing mířící do New Yorku hlásil kouř na palubě

Krimi

Posádka letadla musela ve vzduchu hasit požár. Na palubě vzplál laptop

Cestování

Výběr článků

Načítám