Hlavní obsah

Kvůli ubití mladíka skončil před německým soudem 18letý Syřan

Kvůli brutálnímu ubití dvacetiletého Philippose T. ve městě Bad Oeynhausen v Severním Porýní-Vestfálsku ve čtvrtek před soudem stanul osmnáctiletý Syřan, který měl už dříve problémy se zákonem kvůli drogové a majetkové kriminalitě. Obětí zločinu se stal mladý muž s německo-řeckými kořeny, který se v noci na neděli se dvěma kamarády vracel z maturitního večírku své sestry. O případu informovala německá média.

Foto: Profimedia.cz

Pietní místo v Bad Oeynhausenu

Článek

Když trojice procházela parkem, dostala se do hádky se skupinkou asi deseti lidí - jeden z nich podle svědků náhle Philippose srazil a ten narazil hlavou na chodník. „Podezřelý, který byl nyní nad obětí, ji pak několikrát udeřil pěstí do hlavy,“ cituje Bild z policejní zprávy s tím, že ačkoliv společníci napadeného se jej pokoušeli bránit, zuřivý útočník až po mnoha ranách obrátil pozornost k jednomu z nich a rovněž jej udeřil pěstí do hlavy.

Brutálně zbitá a utopená. Policie šetří, zda afghánští rodiče dceru hodili do Rýna ještě živou

Evropa

Zatímco jeho 19letý kamarád byl po ošetření propuštěn domů, Philippos v nemocnici zemřel, když v úterý podlehl mnohačetným poraněním hlavy.

Syřan, který byl po útoku zatčen, žil s rodinou v místním azylovém centru, do Německa přišli v roce 2018. Do Bad Oeynhausenu se rodina přestěhovala teprve před rokem, když předtím žila ve městě Pforzheim, napsal web týdeníku Focus. Policie nyní pátrá po dalších lidech, kteří zatčeného Syřana doprovázeli. Podle policejního popisu šlo o „jižanské muže, zhruba ve věku 19-20 let, někteří na sobě měli teplákové soupravy“.

Nezbavíte se mě, tvrdí Afghánec, jenž znásilnil 14letou Němku. Nařízenou deportaci nelze provést

Evropa

Výběr článků

Načítám