Hlavní obsah

Kroupy velikosti tenisových míčků „bombardovaly“ sever Itálie

Totální zkázu za sebou zanechala bouře, která se prohnala severem Itálie. Prudké krupobití, kdy kroupy padaly o velikosti tenisových míčků, vymlátilo skla u aut, poničilo střechy domů, zlikvidovalo úrodu na vinicích a zahradách. Prudké lijáky rozvodnily potoky a říčky a způsobily lokální záplavy, píše web merkur.de.

Sever Itálie zasypaly přívaly krupVideo: Facebook Meteo & Radar Italia

Článek

Místní lidé popisují pondělní bouři jako „čtyřicet minut noční můry“. Vinaři v oblasti Franciacorta, která se nachází v srdci Lombardie mezi městem Brescia a jezerem Iseo, jsou zoufalí. Krupobití poničilo vinice. Po něm přišly lijáky, kdy spadlo více než 50 litrů na metr čtvereční. Potoky se rozvodnily a způsobily místní záplavy, píše web ilgiorno.it.

Kromě Franciacorty způsobila bouře škody i v dalších městech, jako je Rovato, Coccaglio a Erbusco, píše web merkur.de.

Foto: Meteo Radar Italia, Novinky

Lombardie zažila mimořádné krupobití.

„Projížděl jsem právě Rovatem. Bouře vypukla náhle. Blesky se křižovaly a začaly padat kroupy, jejichž velikost mě šokovala. Nikdy v životě jsem takovou velikost neviděl,“ popsal

Thomas S., dobrovolný hasič. Musel zastavit, protože přívaly vody kanály nezvládaly pojmout. „Voda začala okamžitě stoupat. Byla tak vysoko, že se dostala až ke dveřím,“ dodal.

Ve městě Brescia byly zaplaveny některé podjezdy. Provoz na dálnici A4 přívaly vody a krupobití téměř zastavily. Na sociálních sítích obyvatelé Brescie popisují pokoje a postele plné ledu, jak ohromné kroupy rozbily okna.

Neobvyklé západy slunce na severu Evropy. Zbarvují je požáry v Kanadě

Věda a školy

Výběr článků

Načítám