Hlavní obsah

Kokain, amfetaminy, marihuana. Synovi norské korunní princezny našli v krvi „drogový koktejl“

Maléry Mariuse Borga Høibyho, sedmadvacetiletého syna norské korunní princezny Mette-Marit, nekončí. Ve chvíli, kdy v neděli 4. srpna zaútočil na svou tehdejší přítelkyni, měl v sobě doslova koktejl drog, píše norský deník VG s odkazem na policejní informace. Deník dokonce viděl výsledky krevního testu.

Foto: Profimedia.cz

Marius Borg Høiby se svou matkou norskou korunní princeznou Mette-Marit

Článek

Z rozboru krve, který mu policie odebrala, když ho zadržela a poslala do vazby za napadení mladé ženy, se ukázalo, že měl v době kokain, amfetaminy a marihuanu. Extrémně nebezpečná směs, upozorňují lékaři. Kombinace různých léků může zvýšit účinky jednotlivých omamných látek a vliv na psychiku může mít nedozírné následky, píše deník VG.

Alkohol se u nevlastního syna korunního prince Haakona nezjistil, neznamená to ale, že by nepil. Policie Mariuse Borga Høibyho zadržela až v pondělí v 16:10, o mnoho hodin později než ve chvíli, kdy zaútočil na svou přítelkyni. Vzorky krve a moči mu byly odebrány až krátce před 17:00, to už by stopy po alkoholu byly dávno pryč.

Šlechtické novinky: Svatba se šamanem v Norsku, narození v Jordánsku a úmrtí na Novém Zélandu

Koktejl

Marius Borg Høiby měl mladou ženu fyzicky i slovně napadnout. Poničil jí byt, zmlátil ji a vyhrožoval. Jí se podařilo z bytu dostat a okamžitě zavolala policii. Vyšetřovatelé na místě zajistili důkazy, krátce ji vyslechli a odvezli do nemocnice.

Mladý muž byl po incidentu zatčen na jiné adrese. Poté byl převezen do vazební věznice na policejní stanici v Oslu, kde byl umístěn do vazební cely. Propuštěn byl po více než 30 hodinách. Stále je stíhán za napadení a poničení majetku.

Foto: Profimedia.cz

Marius Borg Høiby

Juliane Snekkestadová a Nora Hauklandová, bývalé přítelkyně Mariuse, prohlásily, že se jim stalo něco podobného. Obě ženy už na policii několikrát vypovídaly. A to není všechno, před několika dny deník Dagbladet uvedl, že Marius Borg Høiby na sociálních sítích a v telefonickém rozhovoru vyhrožoval nejmenovanému dvacetiletému muži.

Norská korunní princezna Mette-Marit není aristokratického původu. Svatba s následníkem norského trůnu Haakonem se uskutečnila 25. srpna 2001 v katedrále v Oslo. S korunním princem mají dvě děti. Marius je jejím synem z předchozího vztahu.

Syn norské korunní princezny skončil ve vazbě za napadení ženy

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám