Hlavní obsah

Klan z Pásma Gazy terorizuje Berlín, úřady mlčky přihlížejí

Rozvětvená arabská rodina, takzvaný klan Barbachových z Chán Júnis (město v Pásmu Gazy), vyvolává v Berlíně strach a hrůzu. Zhruba 300 příslušníků rodiny se hrdě hlásí k teroristické organizaci Hamás. Účastní se propalestinských demonstrací, vyvolávají násilnosti, útočí na policisty, pašují lidi. Netají se náklonností k radikálnímu islámu a nenávisti vůči Židům. Úřady jejich řádění jen nečinně přihlížejí, píše deník Bild.

Foto: Profimedia.cz

Účastnice propalestinské demonstrace s gestem oslavujícím teroristické hnutí Hamás

Článek

Bratři Barbachovi na instagramu hrdě pózují s gesty a symboly islamistů a teroristů, například vztyčeným ukazovákem pravé ruky. To je jakýsi „džihádistický znak gangu“. V popiscích na fotografiích, které zveřejňují na instagramu, se označují za Mládež Al-Kassám, což je odkaz na Brigády Kassám, vojenské křídlo teroristické organizace Hamás. Úřady jen přihlížejí jejich řádění a nezasahují.

Deník Bild se obrátil na spolkové ministerstvo vnitra, kterému šéfuje Nancy Faeserová (SPD). Reakce je vágní nebo plná frází, stěžuje si deník Bild.

Ministerstvo netuší, kolik lidí z Pásma Gazy vstoupilo do Německa po 7. říjnu, tedy datu, kdy Hamás provedl v severním Izraeli masakr. „Takové statistiky nevedeme,“ odpovědělo ministerstvo. Neexistují ani žádné konkrétní údaje o počtu palestinských hrozeb nebo tamních islamistů. Ministerstvo eviduje pouze 475 islamistických hrozeb a celkem 27 200 islamistů. Informace o jejich původu však chybí.

Islamisté v Berlíně žádali vznik chalífátu. Demonstraci pořádali uprostřed noci

Evropa

Opozice, zejména CDU, nečinnost vlády ostře kritizuje, píše web týdeníku Focus. Alexander Throm (CDU) tvrdí, že koalice podceňuje nebezpečí propalestinské scény. Demonstrace v Berlíně se stále více stupňují do násilných střetů s policií. Throm vyzývá k přísnému zákazu vstupu pro členy klanů a extremisty z palestinských území, protože téměř nikdy nejsou deportováni. „Koaliční vláda zavírá obě oči před obrovským nebezpečím ze strany propalestinské scény,“ prohlásil Thorn.

„Všichni jsou připraveni páchat násilí. Demonstrace stále více přecházejí do bojových misí proti policii,“ říká Throm a žádá: „Do Německa nesmíme vpustit členy klanů a extremisty z palestinských území už proto, že Palestince téměř ze žádných zemí nedeportují.“ Jeho slova potvrzují statistiky. V první polovině roku 2024 byli deportováni pouze čtyři lidé, kteří pocházeli z palestinských území. Tři další byli předáni do jiných zemí EU.

Také bratři Barbachovi, kteří se otevřeně hlásí k podpoře teroristické organizace Hamás, jsou policii známi, ale deportace jim nehrozí. V reakci na dotaz deníku Bild spolková vláda uvedla, že „repatriace na palestinská území jsou neproveditelné kvůli současné situaci na Blízkém východě“. Expert na terorismus Peter Neumann varuje, že radikalizace těchto lidí je v plném proudu.

Žena chtěla během propalestinské demonstrace v Berlíně zapálit policejní auto i s policistou uvnitř

Evropa

Výběr článků

Načítám