Hlavní obsah

Kadyrov vyhlásil krevní mstu ruským zákonodárcům. Prý ho chtěli zabít

Prezident ruské autonomní Čečenské republiky Ramzan Kadyrov obvinil skupinu ruských zákonodárců ze sousedního Dagestánu a Ingušska, že plánovali jeho vraždu. V reakci na to jim vyhlásil „krevní mstu“, informují ruská média s odkazem na video z jednání Kadyrova s představiteli čečenských bezpečnostních složek, které lídr zveřejnil na svém telegramovém kanále.

Kadyrov vyhlašuje krevní mstu ruským zákonodárcůmVideo: X/Anton Heraščenko

Článek

„Pokud neprokážou opak, oficiálně vyhlašuji krevní mstu proti Bekchanu Barachojevovi, Sulejmanu Kerimomovi a Rizvanu Kurbanovovi. Jsou na to svědci, jsou tu lidé, u kterých to objednávali, ptali se, za kolik by to udělali (zabili Ramzana Kadyrova),“ cituje z Kadyrovovy promluvy v čečenštině ruská agentura TASS.

Trojice politiků, která se stala terčem Kadyrovovy zloby, pochází z oblasti Dagestánu a Ingušska. Oligarcha Kerimov je členem Rady federace označované za ruský Senát, zbylí dva jsou poslanci Státní dumy. Všichni jsou členy vládní strany Jednotné Rusko.

Kadyrovovův projev dává TASS do souvislosti se zářijovou přestřelkou v centru Moskvy v centrále největšího ruského internetového tržiště Wildberries a rozvodem manželky Taťány Bakalčukové a jejího exmanžela Vladislava Bakalčuka, který se přátelí s Kadyrovem.

Do rozvodu nejbohatší Rusky se zapojil Kadyrov. Spor exmanželů vyvrcholil střelbou v centru Moskvy

Evropa

Bakalčuk s čečenským doprovodem si tehdy přišel do centrály vyřizovat účty s bývalou ženou a po následné přestřelce s ochrankou zůstali dva mrtví - členové ochranky z Ingušska. Zatčeno bylo 30 lidí včetně Bakalčuka, ten se ale později ozval s tím, že už je v pořádku doma, informoval web RBK.

„Pokud má někdo stížnosti na Kadyrovovy muže, tak ať mi je řekne osobně, jelikož jsem hlavní Kadyrov. Každý, kdo si myslí, že je možné postavit proti sobě celé národy na základě každodenních věcí, se hluboce mýlí. Za slova se musí zodpovídat! Pokud jsou otázky nějaké na mě, pak není žádný problém,“ napsal nyní Kadyrov.

Spor o společnost Wildberries trvá od jara. Měsíc před podáním žádosti o rozvod, tedy v březnu, Bakalčuková oznámila plán fúze s firmou Russ Group. Smlouvu o spojení dvou firem také podepsala, a dokonce si ji nechala „posvětit“ přímo v Kremlu od Vladimira Putina, informovala agentura Bloomberg.

„Tohle se dělá, Elone?“ Kadyrov se vzteká, že mu Musk na dálku vypnul cybertruck

Válka na Ukrajině

Výběr článků

Načítám