Hlavní obsah

Jsi po Ficovi další na řadě, objevilo se na síti směrem k srbskému prezidentovi. Zatkli jednoho muže

Srbské úřady oznámily zatčení osoby, která mohla představovat hrozbu pro bezpečnost prezidenta Aleksandra Vučiće. Stalo se tak poté, co se na sociálních sítích objevily komentáře, že dalším na řadě po atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica by mohl být právě srbský prezident. Informuje o tom Radio-televizija Srbije (RTS).

Foto: Profimedia.cz

Srbský prezident Aleksander Vučić

Článek

„Kvůli ohrožení bezpečnosti prezidenta republiky (Vučiće) byl zatčen D. M. z města Sombor. Policie mu nařídila pobyt ve vazbě na 48 hodin,“ prohlásil podle srbské RTS ministr vnitra Ivica Dačić.

Zpráva přišla poté, co slovenský atentátník Juraj Cintula ve středu několikrát postřelil slovenského premiéra Roberta Fica, který je ve čtvrtek ráno podle posledních informací ve stabilizovaném, ale velmi vážném stavu.

V souvislosti s atentátem se na sociálních sítích podle RTS začaly objevovat komentáře, že dalším na řadě má být prezident Vučić.

Srbský prezident na Twitteru krátce po atentátu uvedl, že je atentátem šokován a že se modlí za zdraví „velkého přítele Srbska“ Roberta Fica.

Slovensko narazilo na mezeru v zákoně. Ficova zástupce musí jmenovat sám premiér

Evropa

Výběr článků

Načítám