Hlavní obsah

Jdeme si pro toho zku…syna. Propalestinský radní v Leedsu vyhrožoval smrtí univerzitnímu rabínovi a jeho ženě

Británie už pro nás není bezpečná, musíme uprchnout, prohlásil rabín Zecharia Deutsch. Stal se terčem propracované nenávistné kampaně, kterou vede radní za Stranu zelených Mothin Ali. Policie dokonce rabínovi a jeho rodině doporučila, aby se všichni skrývali, píše web deníku Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Univerzita v Leedsu. Ilustrační foto

Článek

Rabín Zecharia Deutsch pracuje na univerzitě v Leedsu tři roky. Ačkoliv je v záloze, poté co teroristé Hamásu vloni v říjnu napadli Izrael, přihlásil se ke službě v armádě. Po třech měsících se vrátil zpět do Velké Británie a začalo peklo, píše web deníku Daily Mail.

Byl obviněn z „genocidy“ a odstartovala nenávistná kampaň. Den co den byla rodina terorizována výhrůžnými telefonáty, bylo jich i na tři stovky. Policie dokonce čtyřčlenné rodině doporučila, aby se skrývala.

Nekupujte od Židů. Moderátorka německé veřejnoprávní televize vyzývá k bojkotu izraelského zboží

Evropa

Deník Daily Mail píše, že nenávist vůči rabínovi rozdmýchával a podporoval radní za Stranu zelených Mothin Ali, který svůj politický úspěch, že se dostal do městské rady v Leedsu, oslavil pokřikem Alláhu Akbar. Prohlásil také, že jeho zvolení je „vítězstvím pro lidi v Gaze“.

Radní o rabínovi Deutschovi natočil natočil video, ve kterém ho nazval „druhem zvířete“, „úchylem“ a „zbytečným živočichem“. Obvinil ho z úmyslného pokusu zabíjet ženy a děti.

V jednom z výhrůžných telefonátů paní Deutschové je slyšet, jak muž křičí: „Řekněte tomu židovskému zku***synovi, že si pro něj jdeme. Jdeme k vám domů, zabijeme jeho i tebe ty zas**ná děvko.“

Další ostuda OSN. Zpravodajka pro okupovaná území označila masakr Hamásu za odpověď na izraelský útlak

Blízký a Střední východ

Po několikaměsíčním teroru se rabín Deutsch s manželkou Navou rozhodl Británii opustit a přestěhovat se do Izraele. Vyčítá univerzitě, že ho neochránila. „Posledních několik měsíců od října loňského roku bylo mimořádně náročných jak na osobní, tak na komunitní úrovni. Často jsme cítili, že univerzita by měla být mnohem pevnější v ochraně naší rodiny a židovských studentů před těmi, kteří útočili na Izrael a naše právo být Židy,“ uvedli manželé.

Na antisemitismus ve Velké Británii upozorňoval už v roce 2018 bývalý britský vrchní rabín Jonathan Sacks. Tehdy poukazoval na šéfa labouristů Jeremyho Corbyna, který se podle něj nedokáže vypořádat s antisemitskými projevy v hlavní opoziční straně. A labouristé bojují s antisemitismem do dnešních dnů.

Vraťte se do Polska, hulákají na židovské studenty. Biden odsoudil antisemitské bouře na školách

Amerika

Výběr článků

Načítám