Hlavní obsah

Italskou fotbalovou legendu Roberta Baggia zranili ozbrojení lupiči

Ozbrojení lupiči v úterý během večerního utkání mezi Itálií a Španělskem přepadli vilu italské fotbalové legendy Roberta Baggia. Ten se lupičům pokusil postavit, ale byl zraněn úderem zbraní do čela. Zbytek Baggiovy rodiny vyšel z incidentu bez zranění. Co vše si lupiči odnesli, není známo.

Foto: Profimedia.cz

„Božský copánek“ Roberto Baggio

Článek

Do vily sedmapadesátiletého bývalého fotbalového útočníka ve městě Altavilla Vicentina vpadlo kolem desáté hodiny večer nejméně pět ozbrojených osob, uvádí BBC. Baggio s rodinou právě sledoval utkání mistrovství Evropy mezi Itálií a Španělskem.

Bývalý reprezentant se ozbrojencům pokusil postavit, ale byl poraněn ranou zbraní do čela. Následně jej lupiči s celou rodinou zamkli do místnosti a pak po domě hledali cennosti.

Celá loupež trvala přibližně 40 minut a není jasné, kolik si toho pachatelé odnesli. Italská policie čin vyšetřuje a k dispozici má i záběry bezpečnostních kamer.

Ind na italské farmě přišel o ruku. Místo odvozu do nemocnice ho pohodili na silnici, nepřežil

Evropa

Když Baggio usoudil, že je vzduch čistý, vyrazil dveře a zavolal policii. Se svým zraněním byl převezen na pohotovost v Arzignanu. Jeho rodina je prý událostí otřesena, ale nikdo další zranění neutrpěl.

Jako hvězda národního týmu Baggio dovedl v roce 1994 Itálii do finále mistrovství světa, ale v utkání proti Brazílii neproměnil rozhodující penaltu.

Stále je ovšem jediným Italem, který skóroval na třech mistrovstvích světa a dělí se o příčku nejlepšího italského střelce na těchto turnajích.

V klubovém fotbale za 22 let své kariéry nikdy neopustil Itálii a oblékal barvy tamních velkoklubů Juventusu a milánských AC a Interu.

Výběr článků

Načítám