Hlavní obsah

Itálií otřásá další případ skupinového znásilnění. Oběť označila za pachatele Severoafričany

Itálii šokoval další případ skupinového znásilnění. Jeho obětí se stala 27letá Peruánka, která s rodinou žije v Turíně. Žena označila za pachatele muže severoafrického vzezření.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Případ se podle deníku La Stampa odehrál už v polovině října, ale média o něm informovala až nyní. Vše začalo tím, když mladá žena kolem sedmé hodiny večer hledala na ulici bankomat.

Oslovil ji asi 18letý mladík s arabským přízvukem a zeptal se jí, zda něco nepotřebuje. Nato předstíral, že ji k bankomatu dovede, avšak vlákal ji do pasti.

V městském parku Valentino teenager vytrhl ženě z ruky telefon a dal se na útěk. Žena se rozběhla za ním. Mladík poté zamířil do opuštěného areálu bývalé diskotéky, kde čekali další muži, vypověděla do policejního protokolu.

„Z jiné části objektu přišli další muži. Bylo jich čtyři až pět a měli severoafrické vzezření. Řekla jsem jim, že chci jen telefon nazpět a odejít, dva mi ale zastoupili cestu k východu. Další mě pak odtáhli a hodili na matraci,“ popsala žena situaci.

Nejméně dva ji pak podle jejích slov znásilnili, přičemž svůj čin oslavovali. Jeden z mužů pak prý řekl jednomu z násilníků: „Teď ses stal mužem.“

Oběť podle svých slov ztratila vědomí a probudila se úplně nahá v jiné části parku, kam ji pachatelé po znásilnění zřejmě odtáhli. Nato ji sanitka převezla do nemocnice, kde lékaři potvrdili, že byla znásilněna.

Při výslechu na policejní stanici oběť některé z viníků rozpoznala. „Ať je všechny dopadnou a odpykají si přísné tresty. To, co udělali, je strašné. Moje dcera už není tím, čím byla,“ řekl deníku Corriere della Sera otec oběti.

„Nemluví, pořád mlčí a pláče. Já, moje žena, její sestry a bratři ji už nikdy nenecháme samotnou. Ale nebude to jednoduché,“ dodal otec.

Začátkem roku řešila italská policie případ znásilnění třináctileté dívky na Sicílii. Sedm mladých Egypťanů ji v Catanii mělo napadnout, když se procházela s přítelem v parku. Pachatelé zavlekli pár na veřejnou toaletu, kde dívku před očima kamaráda znásilnili.

Skupina migrantů na Sicílii znásilnila na veřejné toaletě 13letou dívku, její kamarád musel přihlížet

Zahraniční

Výběr článků

Načítám