Hlavní obsah

Ind na italské farmě přišel o ruku. Místo odvozu do nemocnice ho pohodili na silnici, nepřežil

Jednatřicetiletý Ind Satnam Singh přišel v pondělí při práci na italské farmě o ruku. Místo do nemocnice byl pak dopraven pouze ke svému bydlišti, kde ho nechali pohozeného na cestě. Singh svým zraněním o dva dny později podlehl. Odboráři nyní požadují, aby si italské úřady na „barbarské zneužívání“ pracujících imigrantů došláply.

Foto: Profimedia.cz

Farma ve střední Itálii na ilustračním snímku

Článek

K incidentu došlo ve venkovské oblasti Latina poblíž Říma, kde pracuje velké množství imigrantů z Indie. Podle předběžného vyšetřování přišel Singh o ruku při práci s baličkou sena připevněnou k traktoru, uvádí deník The Guardian.

Následně byl ponechán na cestě před svým bydlištěm ve městě Borgo Santa Maria. Jeho žena, s níž přišel do Itálie před třemi lety, pak zavolala policii, jež zařídila převoz vrtulníkem do římské nemocnice San Camillo Forlalini, kde Singh svým zraněním o dva dny později podlehl.

Jeho italský zaměstnavatel je nyní vyšetřován pro podezření ze zabití, porušení bezpečnostních předpisů na pracovišti a neposkytnutí pomoci.

„K hrůze nehody se přidává ještě fakt, že místo záchrany byl tento indický pracovník pohozen poblíž svého domu,“ uvedla generální tajemnice oblastní buňky odboru Flai Cgil Laura Hardeep Kaurová. „Nechali ho na cestě jako tašku hadrů, jako pytel odpadků… a to i přesto, že jeho žena jeho zaměstnavatele prosila, aby ho vzal do nemocnice. Tady nečelíme jen vážné nehodě na pracovišti, jež je znepokojující sama o sobě, ale čelíme také barbarskému zneužívání.“

Brusel zahajuje řízení se zeměmi s vysokými deficity rozpočtů. Je jich sedm

Ekonomika

Oblast Latina je zneužíváním migrantských pracovníků známá. Podle Hardeep Kaurové Singh bez legální pracovní smlouvy pracoval za 5 eur na hodinu (124 korun). „Zahraniční pracovníci jsou nadále neviditelní a ponecháni na pospas dravým šéfům, často Italům,“ dodala.

Italská ministryně práce Marina Calderoneová tento „opravdu barbarský čin“ odsoudila a uvedla, že doufá, že zodpovědní lidé budou potrestáni. Ministr zemědělství Francesco Lollobrigida ve čtvrtek prohlásil, že vláda Giorgie Meloniové je „v přední linii… boje proti všem formám zneužívání pracujících“. „Toto je tragédie, vůči níž nesmíme zůstat lhostejní a která musí být plně osvětlena,“ uvedl dále.

Středolevicová opoziční Demokratická strana v oficiálním prohlášení osud zesnulého nazvala „prohrou pro civilizaci“ a po vládě požaduje, aby zakročila proti italské „agromafii“, jež machinace s migrantskými pracovníky řídí.

Přímo volený premiér, automatická většina v parlamentu. Itálie řeší návrh Meloniové

Evropa

Výběr článků

Načítám