Hlavní obsah

Holčičku vyhodila ze třetího patra věžáku v Berlíně její vlastní matka

Ostřílené vyšetřovatele šokoval vývoj pondělního případu, kdy žena, která v Berlíně rozváží pizzu, uslyšela ránu a vzápětí našla přepravní box pro kočky, ve kterém byla nacpaná 21měsíční holčička. Dítě podle aktuálního zjištění vyhodila z okna bytu ve třetím patře vlastní matka, jednačtyřicetiletá uklízečka Nicola K. Dívenka pád z 11metrové výšky přežila, je ale těžce zraněná.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šestadvacetiletá Edina L. rozváží pizzu pro podnik Tony’s Fresh Berlin na Ortolfstraße, jen pár metrů od domu, kde se děsivý případ odehrál.

V pondělí kolem poledne měla doručit objednávku. Než ale stačila nasednout do auta, uslyšela ránu. „V tu chvíli mně ale nedošlo, co by to mohlo být,“ vypráví Edina L.

Ze třetího patra někdo v Berlíně vyhodil holčičku. Pád z výšky jedenácti metrů přežila

Evropa

Když se k místu přiblížila, objevila vážně zraněné batole vedle boxu pro kočky. „Dívenka seděla na zemi, celá od krve a zoufale plakala,“ vypráví.

„Bylo to tak hrozné! Měla krev na tváři a tolik křičela. Chtěla jsem ji vzít do náruče a utěšit,“ popisuje tragédii.

Podle informací deníku Bild utrpěla 21měsíční dívka při pádu zlomeniny rukou a nohou. Přesto to bylo velké štěstí, křoví pád z ohromné výšky zmírnilo a zabránilo tomu nejhoršímu.

Bylo to tak hrozné! Měla krev na tváři a tolik křičela. Chtěla jsem ji vzít do náruče a utěšit
svědkyně Edina L.

Spolu se záchrankou dorazila na místo policie a vyšetřování převzalo oddělení vražd. Vzhledem k tomu, že okno ve čtvrtém patře bylo otevřené, policisté se domnívali, že dítě vypadlo odtamtud. Když se nemohli dostat dovnitř, vylomili dveře. Byl to ale omyl.

Vyšetřovatelé nakonec zjistili, že dívenku v boxu na kočky vyhodila z bytu ve třetím patře její vlastní matka, Nicola K. Žena, která pracuje jako uklízečka.

Ta byla zadržena kvůli podezření z pokusu o vraždu, uvedl mluvčí státního zastupitelství Sebastian Büchner. Při výslechu nevypovídala a nyní je na psychiatrii, kde lékaři rozhodují o jejím duševním stavu.

Miminko mělo pěticentimetrovou trhlinu lebky. Jeho otec dostal za pokus o vraždu 12 let

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám