Článek
Vědecké zkoumání nedávno odhalilo, že prostory pod vápencovým masívem mají pro skladování vína ideální přírodní podmínky, mj. vlhkost vzduchu 70 až 80 procent a konstantní teplotu mezi 13 a 14 stupni Celsia.
KOMENTÁŘ DNE:
Lyžařské Nagano - Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>
Rekonstrukce tunelů si vyžádá šest miliónů liber (218 miliónů korun). Už po první etapě obnovy, která skončí v polovině roku 2017, bude podle listu The Daily Telegraph možné uskladnit pod Gibraltarskou skálou špičková vína v celkové hodnotě 60 miliónů liber.
„Znám tunely i prostory pod skálou, protože můj otec tam měl přístup jako námořní důstojník,“ řekla Tracey Leeová, zakladatelka a ředitelka společnosti Gibraltarské vinné sklepy.
„Využívají se uměle vybudované skladovací prostory pro tento druh produktů, ale lidé dávají přednost přírodním podmínkám,“ dodala.