Hlavní obsah

Ficův Směr nepodpoří vstup Ukrajiny do NATO

Slovenský premiér Robert Fico (Směr) řekl, že poslanci jeho strany nepodpoří vstup Ukrajiny do Severoatlantické aliance. Předseda slovenské vlády v této souvislosti zdůraznil, že vstup Ukrajiny do NATO bude možný pouze v případě souhlasu všech členských zemí Aliance.

Foto: Facebook/Robert Fico

Robert Fico tento týden poprvé od atentátu vedl zasedání slovenské vlády

Článek

„Směr a jeho poslanci nebudou souhlasit s členstvím Ukrajiny v NATO. Chápu přání Ukrajiny, je to suverénní země, ale členství Ukrajiny v NATO je pouze zárukou třetí světové války,“ řekl slovenský premiér ve videu zveřejněném na Facebooku. „Upřímně řečeno, i bez členství Ukrajiny v NATO, nejsme od ní daleko, když vidíme, jak některé vyspělé demokracie přikládají pod kotel,“ dodal Fico.

Podle Fica nejen na Slovensku, ale i ve světě platí, že jedni mohou všechno a druzí nic. „Důležité je, abyste vyznávali jediný správný názor při válce na Ukrajině, tedy podporovali další válku do posledního ukrajinského vojáka, a radostně tleskali vítězce ženských plaveckých závodů, která byla ještě před pár měsíci plnohodnotným stokilovým chlapem. Tehdy můžete všechno,“ řekl Fico.

Předseda slovenské vlády se pozastavil nad kritikou maďarského premiéra Viktora Orbána, který před časem postupně navštívil Ukrajinu, Rusko a Čínu. Podle Fica tam Orbán šířil mírové iniciativy. „To se prostě nesmí. Pokud by jel přesvědčovat, že Slované se mají vzájemně zabíjet ještě intenzivněji, možná by ho někdo navrhl na Nobelovu cenu míru,“ konstatoval ironicky Fico. „Takto z něho dělají, a to zcela neoprávněně, vyvrhele roku 2024,“ dodal předseda slovenské vlády.

Robert Fico se vrátil plný nenávisti, říká politolog

Evropa

Výběr článků

Načítám