Hlavní obsah

Fico chce založit národní úřad pro dohled nad médii

Slovensko plánuje založení Národního mediálního úřadu, který by dohlížel na fungování médií. „Musí existovat právo na opravu, právo na odpověď, protože takový mediální bordel jako na Slovensku neexistuje v žádné zemi Evropské unie,“ nechal se v úterý slyšet premiér Robert Fico (Směr), který označil novináře za „krvelačné bastardy“.

Foto: David Taneček, ČTK

Slovenský premiér Robert Fico

Článek

Podle premiéra by měl být novinářem pouze ten, kdo vystudoval žurnalistiku nebo absolvoval příslušnou rekvalifikaci. „Měli jste být součástí nějakých stavovských organizací, kde budete mít nějaká disciplinární jednání. S tím musíme něco udělat, vždyť vy si děláte, co chcete, a nemáte absolutně žádnou zodpovědnost,“ dodal Fico.

Podle Fica mohou novináři za vypjatou společenskou atmosféru na Slovensku. „Proč mi střelili do břicha? Od září 2023 jste nám nenechali minutu a šli jste jako krvelační bastardi proti nám a děláte to od rána do večera. Nenávist, s jakou píšete, je do nebe volající a přichází období, kdy budeme muset na tyto věci reagovat,“ řekl zjevně rozčilený Fico na tiskové konferenci.

Předseda slovenské vlády považuje informování o činnosti vlády ze strany médií za neuctivé. „Nemůžete polknout, že jste ty volby prohráli. Přestaňte si hrát na politiky, jste média, nikoliv politici a musíte respektovat demokratické výsledky parlamentních voleb. Je tady vláda, která má většinu a má ambici vládnout do roku 2027,“ zdůraznil Fico.

V minulosti označil Fico novináře za „špinavé protislovenské prostitutky“, za „idioty“, „slizké hady“ a „hyeny“.

Kdo mě zastaví? Fico oznámil, že chce příští rok navštívit Moskvu

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám