Hlavní obsah

Na festivalu Pohoda v Trenčíně se v bouřce zřítilo několik stanů, zranili se lidé. Akce předčasně skončila

Aktualizováno

Hudební festival Pohoda, který se od čtvrtka konal ve slovenském Trenčíně, v pátek večer zasáhla prudká bouřka. Strhla několik stanů a pódií. Na místě zasahují záchranáři a hasiči. Program musel být přerušen a pořadatelé nakonec ukončili i celý festival.

Festival Pohoda v Trenčíně přerušila silná bouřka, několik stanů se zřítiloVideo: Kateřina Farná, Novinky

Článek

Kolem osmé hodiny vystoupil na jednom z pódií pořadatel, který varoval před blížící se silnou bouřkou. Lidé se odešli schovat do několika stanů a aut. Bouřka skutečně do dvaceti minut dorazila a úder byl velmi silný. Jeden stan udrželi návštěvníci tak, že drželi jeho stěny. Další stany se však zřítily.

Foto: Iveta Raeymaekers Lištiaková

Festival Pohoda zasáhla prudká bouřka

Denník N uvedl, že pod stanem Slovenské spořitelny je až deset zraněných. V areálu zasahovali záchranáři a sanitky. Později záchranáři uvedli, že zraněných je 12.

„Na náš zastupitelský úřad v Bratislavě se v souvislosti s událostmi na festivalu Pohoda neobrátil žádný český občan. Ani slovenská policie, se kterou jsme v kontaktu, podle našich informací nezaznamenala, že by se na ni v této věci obrátili čeští občané,“ sdělil ČTK mluvčí ministerstva zahraničních věcí Daniel Drake.

Slovenské operační středisko záchranářů uvedlo, že na místě ošetřili deset lehce zraněných osob, které následně převezli do nemocnic v Trenčíně a Považské Bystrici. Jednalo se převážně o zranění hlavy a rukou.

Foto: Iveta Raeymaekers Lištiaková

Festival Pohoda zasáhla prudká bouřka

Dlouholetá návštěvnice festivalu Iveta Novinkám řekla: „Blížila se bouřka, šli jsme se schovat do stanu Dobré čajovny. Najednou přišel silný vítr a v sekundě stan odfoukl. Naštěstí jsme stačili vyběhnout zadní stranou a schovat se za dodávku. Lidé z čajovny, kterým dodávka patřila, nás pustili dovnitř. Tam jsme přečkali silný vítr i déšť, které braly všechno, co jim stálo v cestě. Bylo to jako apokalypsa.“

Foto: Iveta Raeymaekers Lištiaková

Festival Pohoda zasáhla prudká bouřka

Poškozena byla podle Denníku N také Kuišnierik stage.

Organizátoři přerušili večerní program na všech pódiích. V noci pak pořadatelé rozhodli, že festival, který měl trvat až do soboty, bude ukončen úplně.

V roce 2009 shodil na stejném festivalu prudký poryv větru velký stan, v němž bylo několik desítek lidí. Jeden člověk přišel o život a přes 50 lidí utrpělo zranění.

Podle informací Novinek se nyní zřítil stejně velký stan jako tehdy.

Foto: Novinky

Festival Pohoda v Trenčíně přerušila silná bouřka, několik stanů se zřítilo

Bouřky opět lámaly stromy a zastavovaly vlaky

Domácí

Výběr článků

Načítám