Hlavní obsah

Exploze a požár v podzemních garážích ve Švýcarsku: dva mrtví a jedenáct zraněných

Tři vrtulníky ve čtvrtek večer zasahovaly při hašení požáru, který vypukl po explozi v podzemních garážích obytného domu ve švýcarském Nussbaumenu a vyžádal si dvě oběti a jedenáct zraněných. Policie kantonu Aargau, kam obec spadá, jako jednu z vyšetřovacích verzí prověřuje „nehodu se silnou zábavní pyrotechnikou“.

Foto: Profimedia.cz

Výbuchem a požárem poničený vjezd do podzemních garáží ve švýcarském Nussbaumenu.

Článek

Obětmi exploze a následného požáru jsou podle listu Neue Zürcher Zeitung 24letý Švýcar a 43letý Ital. Dalších jedenáct lidí utrpělo lehká zranění.

Výbuch byl podle deníku slyšet „do velké dálky“ a nad budovou stoupal velký oblak dýmu. Požár se rozšířil do několika pater obytné budovy.

Z hořícího domu a okolních budov, které hasiči vyhodnotili jako ohrožené, bylo podle policie evakuováno více než sto lidí. Dva mrtvé se podařilo z trosek vyprostit až v noci na pátek.

V podzemním parkovišti shořelo několik desítek vozidel. Požár se podařilo uhasit až po několika hodinách, evakuovaní lidé strávili noc v nouzových přístřešcích, informuje list.

Tragická exploze a požár v Nussbaumenu přichází v době, kdy se švýcarské bezpečnostní složky soustředí na summit o míru na Ukrajině, který se koná v luxusním resortu na kopci Bürgenstock, jenž se tyčí nad Lucernským jezerem na severním okraji Alp. Švýcarská vláda na webu akce uvádí, že místo vybrala kvůli jeho „geografickému umístění, které nabízí optimální bezpečnostní podmínky“.

Požár obytného domu v Kuvajtu si vyžádal 49 obětí

Zahraniční

Výběr článků

Načítám