Hlavní obsah

Dvanáctiletá dívka se na dětském hřišti v Německu oháněla nožem, policisté vypálili varovné výstřely

Dvanáctiletá dívka šermovala nožem na dětském hřišti v západoněmeckém Oberhausenu a ohrožovala jiné děti. Když na místo dorazili policisté, oháněla se zbraní i vůči nim, načež padly dva varovné výstřely.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dramatická událost se odehrála v úterý odpoledne. Útočnice se nejprve dostala do sporu s jinou dívkou a vytáhla proti ní nůž. Konfliktu si všimli svědci, kteří zalarmovali pořádkové síly. Když policisté dorazili, začala dívka s nožem ve zdvižené ruce ohrožovat i je.

Opakované výzvy k odhození nože ignorovala. „Nadále se k policistům přibližovala, načež jedna z policistek vystřelila do vzduchu varovný výstřel,“ uvedl policejní mluvčí.

Útočnice na to nereagovala a stále se blížila k příslušníkům zásahové jednotky. Až když policistka vystřelila do vzduchu podruhé, dívku to znejistilo.

Nato policisté dívku zpacifikovali, v čemž jim pomohl jeden svědek. Ten se k dítěti přibližoval z opačné strany a chytil je za ruku. Útočnice skončila bez fyzického zranění v psychiatrické klinice.

Jeden třináctiletý chlapec utrpěl lehké zranění na ruce. Jak k němu přesně přišel, není zatím jasné.

Podle deníku Bild měla dívka údajně psychické problémy a možná doufala, že na ni policie vystřelí. Zásahová jednotka ale reagovala velmi umírněně, když střílela do vzduchu, takže nikdo nebyl vážně zraněn, napsal deník.

Afghánec u Magdeburku zabil člověka a další pobodal. Policie ho zastřelila

Evropa

Výběr článků

Načítám