Hlavní obsah

Dva dvanáctiletí chlapci se v Británii přiznali k účasti na násilnostech

V Británii se dnes před soudy pro mladistvé dva dvanáctiletí hoši přiznali k aktivní účasti na nepokojích z posledních dní. Jsou tak nejmladšími protestujícími, kteří byli usvědčeni za přečiny při nedávných nepokojích, uvedla stanice BBC. Násilnosti odstartovalo zabití tří malých dívek v Southportu.

Tragédie v SouthportuVideo: Vojtěch Bauer, Jakub Haljuk, Novinky

Článek

Bezpečnostní kamera jednoho z chlapců zachytila, jak hodil blíže neupřesněným předmětem po policii v Southportu. K činu se přiznal před soudem pro mladistvé v Liverpoolu. Byl propuštěn na kauci, verdikt si vyslechne 17. září.

Soud v Manchesteru se zabýval případem chlapce, který se ve větší skupině účastnil nepokojů před hotelem Holiday Inn. Skupina poškodila autobus. Jeho prvním prohřeškem bylo podání kamene dalšímu demonstrantovi. O pár dní později ho policejní kamery zachytily, jak vytloukl výlohu obchodu a házel věci po policejním autě.

Hoch se přiznal k oběma obviněním z násilných výtržností. Soudkyně uvedla, že jde o velmi vážný případ a chlapec zůstane pod dohledem úřadů až do 2. září, kdy si vyslechne rozsudek.

V souvislosti s nedávnými nepokoji bylo dosud zatčeno 927 osob a 466 osob bylo obviněno, uvedl dnes mluvčí Národní rady policejních náčelníků (NPCC).

Po vraždě dívek už tu život nikdy nebude jako dřív, říká šéf místní komunity v Southportu

Zahraniční

Související články

EXPRESS NOVINEK: Británie zmítaná protesty

Velkou Británii zachvátily nepokoje poté, co sedmnáctiletý mladík zavraždil tři dívky a dalších 10 lidí zranil. I kvůli dezinformacím, že se jedná...

Výběr článků

Načítám