Hlavní obsah

Drony udeřily nedaleko Putinova paláce

Džanchot

Ukrajinské drony v noci na pondělí zaútočily na cíle v oblasti Gelendžiku, nedaleko tamního paláce. Guvernér Krasnodarského kraje Veniamin Kondratěv tvrdí, že všechny bezpilotníky zlikvidovala ruská protivzdušná obrana. Podle listu Ukrajinska pravda majitelem onoho paláce není nikdo jiný než ruský prezident Vladimir Putin.

Foto: ČTK/AP

Palác na černomořském pobřeží považovaný za majetek ruského prezidenta Vladimira Putina

Článek

Trosky dronů podle Kondratěva poškodily v obci Krinica nedokončenou budovu. V obci Džanchot pak dron spadl na stromy, ale požár, který to způsobilo, se podařilo uhasit.

Nedaleko Džanchotu se podle Ukrajinské pravdy nachází komplex usedlostí, které patří k paláci v Gelendžiku, jenž podle Fondu proti korupci, založenému nyní již zesnulým opozičním předákem Alexejem Navalným, patří Putinovi.

V obci Krinica pak bylo vybudováno vinařství Old Provence, kde se zpracovávají hrozny z „Putinova panství“.

Foto: Profimedia.cz

Ruský oligarcha Arkadij Rotenberg

Ke komplexu luxusních budov a paláci v Gelendžiku na břehu Černého moře se před třemi lety přihlásil ruský miliardář Arkadij Rotenberg. Oligarcha známý blízkým přátelstvím s Putinem, s nímž se zná od dětství a trénovali spolu judo u stejného trenéra, tehdy tvrdil, že objekt „koupil před pár lety a chce jej přestavět na hotel pro movité klienty“.

U stavebního magnáta, který mimo jiné „proslul“ stavbou Krymského (Kerčského ) mostu spojujícího ruskou pevninu s anektovaným Krymem, za což se octl na sankčních seznamech USA i Evropské unie, nemělo takové vysvětlení vzbuzovat podezření.

Některá ruská média, například televize Rossija 1, se tehdy snažila zveřejňovat videa, která měla dosvědčit, že palác je zatím hrubá stavba, nikoli budova s opulentními pozlacenými interiéry, jak to uváděl Navalnyj ve filmu Palác pro Putina.

Další ukrajinská akce hluboko v ruském týlu. Drony zaútočily na Tatarstán

Válka na Ukrajině

Výběr článků

Načítám