Hlavní obsah

Divočák v Bavorsku brutálně napadl houbaře, zkrvavený muž skončil v nemocnici

Boj na život a na smrt svedl s divokým prasetem čtyřiašedesátiletý houbař v Bavorsku. Než se mu podařilo zvíře zahnat, trvalo to plných dvacet minut a na svou záchranu použil i nůž, který měl s sebou na čištění hub. Napadený muž skončil v nemocnici, píše web Donaukurier.

Foto: Profimedia.cz

Divoké prase, ilustrační foto

Článek

Neuvěřitelný příběh se stal nedaleko patnáctitisícového města Kelheim. „Byl jsem vyděšený k smrti a myslel jsem, že mě divočák umlátí,“ popisoval muž deníku Donaukurier. Sbíral houby, když za sebou uslyšel šustění, a vzápětí se objevilo divoké prase. „Byla to prasnice asi deset metrů ode mě,“ vzpomíná.

Najednou na něj zaútočila a srazila ho na zem. Začala ho kopat do žeber a kousat do rukou a nohou. „Bránil jsem se, snažil jsem se ji odehnat. Marně. Začala mela a v jednu chvíli jsem na ní dokonce seděl. Vytáhl jsem kapesní nůž, co jsem měl s sebou na houby, a začal jsem se s ním bránit a vrážet ho do ní. Až jsem ulomil čepel,“ popisoval bitku. Nakonec se mu podařilo zvíře odehnat a utéct. Na parkoviště k autu běžel bez bot, jen v ponožkách, celý zakrvácený.

Medvěd v Rumunsku zabil 19letou turistku před očima jejího přítele

Zahraniční

„Tam jsem se potkal s dalším houbařem a toho také napadlo divoké prase,“ popisoval. Tomu se ale nestalo nic, zvíře zahnal díky holi, kterou měl s sebou. Muž odvezl zraněného houbaře nejprve k sobě domů, kde ho provizorně ošetřila jeho žena, a poté do nemocnice.

O případu informovali policii a také myslivce, kteří prasnici objevili a zastřelili. Veterinární správa místo, kde myslivci prasnici zastřelili, dezinfikovala a mrtvé zvíře zkoumají zvěrolékaři.

Muže ve Wisconsinu trhal medvěd. Zvíře zastřelil jeho dvanáctiletý syn

Zahraniční
Související témata:

Výběr článků

Načítám