Hlavní obsah

Deset mrtvých po výbuchu čerpací stanice v ruském Dagestánu. Rok po obdobném neštěstí

Aktualizováno

Nejméně deset lidí, včetně dvou dětí, zahynulo při výbuchu čerpací stanice na předměstí Machačkaly v ruském Dagestánu. Dalších více než 20 lidí je zraněno, píše agentura TASS s odkazem na aktualizovanou bilanci, kterou zveřejnily místní úřady. Na místě zasahovalo na 120 hasičů a záchranářů. Podle ruské agentury úřady zahájily vyšetřování kvůli nedodržení bezpečnostních předpisů. Před rokem při výbuchu benzinky v témže regionu zahynuly desítky lidí.

Foto: Russian Emergencies Ministry, Reuters

Následky výbuchu čerpací stanice na předměstí Machačkaly

Článek

„Objekt čerpací stanice je zničen. Technické zázemí a místo pro občerstvení hoří,“ popsalo odpoledne situaci na místě ruské ministerstvo pro krizové situace. Výbuch poškodil elektrickou síť, kvůli čemuž je okolí čerpací stanice bez proudu.

Počet mrtvých se v posledních hodinách zvýšil poté, co záchranáři z trosek vytáhli několik mrtvých těl. Nevylučují přitom, že by další lidé mohli být v troskách zničeného objektu či v hořících budovách. Bilance tak zřejmě není konečná.

Podle agentury AFP jsou obdobné incidenty v Rusku relativně běžné kvůli častému porušování bezpečnostních předpisů. V roce 2023 zahynulo u Machačkaly při výbuchu čerpací stanice 37 lidí.

Čerpací stanice v Machačkale na jihu Ruska se během vteřiny proměnila v peklo na Zemi

Evropa

Výbuch v ruské Machačkale způsobila hamižnost, přiznal politik

Evropa

Výběr článků

Načítám