Hlavní obsah

Delonův pes utracen nebude. Rodina nevyslyšela hercovo přání

Rodina zesnulého francouzského herce Alaina Delona odmítla splnit jeho přání, aby byl jeho pes Loubo utracen a pohřben s ním. Potvrdila to Delonova dcera Anouchka a řekla, že pes zůstane v rodině. Proti přání herce, jenž v neděli ve věku 88 let zemřel, protestovali aktivisté za práva zvířat.

Foto: Profimedia.cz

Tribut zesnulému Alainu Delonovi na plotě jeho domu

Článek

O tom, že by chtěl být pohřben se svým nyní desetiletým belgickým ovčákem malinois Louboem, promluvil Delon poprvé v roce 2018. „Měl jsem za svůj život padesát psů, ale s tímto mám výjimečný vztah. Chybím mu, když s ním nejsem. Pokud zemřu před ním, tak požádám veterináře, ať nás nechá odejít společně. Dá mu injekci, aby mi zemřel v náručí. Radši to, než abych věděl, že utrpením zemře na mém hrobě,“ řekl tehdy herec magazínu Paris Match.

Ve Francii neexistují žádné zákony, které by majitelům bezdůvodné utrácení domácích mazlíčků zakazovaly, připomíná BBC. Mezi ochránci zvířat tak panovaly obavy, že by se Delonovo přání mohlo skutečně vyplnit. „Loubo samozřejmě usmrcen nebude,“ oznámila však francouzská charita Fondatition Brigitte Bardot s tím, že má pes „domov a rodinu“.

Delon byl výstředním chováním vůči svým mazlíčkům poměrně známý. Minimálně 35 z jeho psů je pohřbeno v kapli hřbitova, jejž dal herec vybudovat na pozemku svého domu známého jako La Brûlerie. Delon bude také pohřben v této kapli.

Alaina Delona oplakává celá Francie. Hold mu vzdal i Macron

Kultura

Výběr článků

Načítám