Hlavní obsah

Čtrnáctiletý chlapec v Bosně ubodal policistu. Přišel za ním na stanici

Bosanska Krupa

Čtrnáctiletý chlapec v bosenském městě Bosanska Krupa na policejní stanici ubodal policistu a dalšího zranil. Město na severozápadě Bosny a Hercegoviny po útoku, který se stal ve čtvrtek večer, posílilo bezpečnostní opatření, informovala agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Bosenský policista střeží místní policejní stanici poté, co teenager ve městě Bosanska Krupa ve čtvrtek 24. října 2024 zabil jednoho důstojníka nožem a druhého zranil.

Článek

Útok se odehrál po 22:00 SELČ, informovala televize N1, podle níž byl chlapec zatčen. Podle jiného místního portálu policie ve městě na břehu řeky Uny posílila bezpečnostní opatření.

„Nezletilý přišel na policejní stanici a pobodal dva policisty. Jeden byl zabit a stav druhého je stabilizovaný,“ řekl N1 bosenský ministr vnitra Ramo Isak. Další informace prý nemůže poskytnout s ohledem na to, že útočník je nezletilý.

Portál Klix.ba uvedl, že útočník se narodil v roce 2009. Server rovněž citoval regionálního ministra vnitra Adnana Habibiju, který potvrdil, že úroveň bezpečnosti ve městě bude posílena. „Mohu říct jen tolik, že je to velmi smutné, a zvlášť nás překvapilo, že útočník je 14letý nezletilec, který si troufl vstoupit na policejní stanici a zaútočit na policistu,“ dodal Habibija.

Na západě Bosny a Hercegoviny postřílel zaměstnanec gymnázia profesory

Evropa

Výběr článků

Načítám