Hlavní obsah

Chatrné zdraví uchránilo Delona před soudem za nelegální držení 72 zbraní

Slavný francouzský herec Alain Delon nebude stíhán kvůli rozsáhlému arzenálu zbraní, který policisté objevili v jeho domě v Douchy asi 100 kilometrů severně od Paříže, ačkoli nevlastní zbrojní průkaz. Podle webu listu Le Parisien o tom rozhodl prokurátor z regionu Montargis, kde se Delonovo sídlo nachází, s ohledem na hercův špatný zdravotní stav.

Foto: Profimedia.cz

Alain Delon na snímku z televizního pořadu z roku 2023, kde vystupovala jeho dcera Anouchka.

Článek

Prokurátor Jean-Cédric Gaux rozhodnutí odůvodnil skutečností, že vzhledem k Delonově „zranitelnosti a s ohledem doporučení lékařů“ nelze 88letého herce vyslechnout. „Ale zbraně i střelivo jsme nařídili zlikvidovat,“ ujistil.

Arzenál čítající 72 zbraní včetně sběratelských kousků a 3000 kusů střeliva objevila policie v únoru při domovní prohlídce provedené na základě zprávy opatrovnického soudu. Úředník pověřený právní ochranou Delona podle Le Parisien během návštěvy v hercově domě zjistil, že filmová hvězda vlastní střelnou zbraň. Následnou domovní prohlídku navrhla Delonova dcera Anouchka s tím, že se obává, aby si otec neublížil.

Alain Delon je od letošního ledna pod ochranou opatrovnického soudu. Jeho děti se přou, kdo se bude o nemocného otce starat. Anthony, hercův nejstarší syn, obviňuje svou sestru Anouchku, že před ním skrývá zhoršující se zdraví jejich otce.

Chci zemřít, život skončil. Alain Delon má sebevražedné myšlenky, tvrdí lékaři

Evropa

Druhý bratr Alain tvrdí, že sestra chce otce odvézt do Švýcarska, zatímco on chce zůstat ve francouzském Douchy. Bratři tvrdí, že Anouchce nejde ani tak o zdraví otce, ale spíše o to, aby v případě jeho smrti zaplatila nižší dědickou daň. V poslední době si také děti stěžují na Hiromi Rollinovou, která bývá střídavě označována jako Delonova ošetřovatelka a partnerka.

Delon prodělal před čtyřmi lety mrtvici a od té doby se jeho zdravotní stav zhoršuje. Podle Le Parisien má velké potíže s mluvením a je velice unaven. Loni se dokonce objevila informace, že měl lékaři říct, že chce zemřít.

Při domovní prohlídce u Delona našla policie 72 střelných zbraní

Evropa

Výběr článků

Načítám