Hlavní obsah

Cestovní doklady s sebou. Německo zavádí kvůli mistrovství Evropy ve fotbale hraniční kontroly

V souvislosti s konáním mistrovství Evropy ve fotbale od 14. června do 14. července, zavedlo Německo na všech hranicích dočasné kontroly, informoval německý automotoklub ADAC. Cílem je zabránit vstupu případným násilníkům.

Foto: Profimedia.cz

Německo zavádí na hranicích kontroly kvůli mistrovství Evropy ve fotbale

Článek

Ministryně vnitra Nancy Faeserová (SPD) tvrdí, že tyto kontroly mají za cíl zabránit vstupu do země islámským radikálům, extremistům či násilníkům z řad fotbalových fanoušků. Kontroly podle ní skončí po mistrovství Evropy 19. července. Cestující by proto s sebou měli mít platné cestovní doklady, upozorňuje ADAC.

Hraniční kontroly jsou součástí každodenního života na několika německých hranicích. Kontroly z německé strany se již delší dobu zaměřují na vstup z Rakouska. Stacionární kontroly na pozemních hranicích s Polskem, Českou republikou a Švýcarskem by se měly prodloužit o šest měsíců. Spolkové ministerstvo vnitra oznámilo Evropské komisi prodloužení kontrol na vnitřních hranicích do 15. prosince. Nyní platí do 15. června.

Německo zavedlo dočasné kontroly na hranicích i v minulosti, kdy hostilo významné sportovní a politické události, například mistrovství světa ve fotbale v roce 2006 či zasedání vůdců zemí skupiny G7. Od 5. června do 15. června platí hraniční kontroly v Itálii, kde se od čtvrtka do soboty koná summit skupiny zemí G7.

Za převaděčství padaly nízké tresty, situace se ale obrací

Domácí

Redakce Sport.cz po celou dobu mistrovství Evropy ve fotbale přináší veškeré informace, novinky, zpravodajství i online reportáže.

Výběr článků

Načítám