Hlavní obsah

Čecha v rakouských horách zasáhl do hlavy padající kámen. Muž se zřítil do strmé rokle

Hohentauern

Vážným zraněním skončila víkendová túra osmačtyřicetiletého Čecha u horského střediska Hohentauern v okrese Murtal. Když přecházel v neděli rokli, uvolnil se kámen o velikosti asi 20 centimetrů a vážně ho zranil do hlavy. Muž spadl asi 50 metrů do strmé rokle, odkud ho musel zachraňovat vrtulník, napsal web Kleine Zeitung.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Skupina osmi Čechů se v neděli ráno vydala z Bergerhube v Triebentalu (obec Hohentauern) na 2386 metrů vysoký Gamskogel. Skupina byla dobře vybavena na podmínky, které v tuto dobu v horách panují, uvedla policie podle deníku Kleine Zeitung.

Když turisté přecházeli kamenitou rokli v nadmořské výšce asi 2258 metrů, náhle se ze skály uvolnil kámen a zasáhl muže, který byl ve skupině druhý, do hlavy. Turista pak spadl asi 50 metrů do strmé rokle a zůstal tam s vážnými zraněními ležet.

Jeho kolega mobilem okamžitě zavolal na tísňovou linku pro pomoc, zbývající turisté slezli ke zraněnému, aby mu poskytli první pomoc. Muže dostali záchranáři z rokle na laně pomocí vrtulníku a transportovali ho do nemocnice ve Štýrském Hradci (Graz).

Čecha v Alpách nahánělo 18 záchranářů. Šel sněhem v teniskách, bál se lanovky

Zahraniční
Související témata:

Výběr článků

Načítám