Hlavní obsah

Čech zavraždil ve vídeňském hotelu dva Slováky

Čech se přiznal k dvojnásobné vraždě, kterou spáchal před pár dny v hotelu ve vídeňské čtvrti Alsergrund, oznámila ve středu tamější policie. Všichni tři muži pracovali ve vídeňské stavební firmě.

Zadržení muže podezřelého ze dvou vraždVideo: Policie ČR

Článek

Ráno 24. července našel těžce zraněného devětadvacetiletého muže v hotelovém pokoji jeho kolega z práce. Mladý muž měl vážné zranění hlavy. Na místo dorazila nejen záchranka, ale také policie. Lékař ale dorazil pozdě, mohl už jen konstatovat smrt. Vzhledem ke vzniku zranění případ převzala kriminální policie a začala ho vyšetřovat jako vraždu, píše deník Heute.

Během vyšetřování se začala stahovat smyčka kolem třiatřicetiletého Čecha, který se Slovákem pracoval jako dělník na jedné vídeňské stavbě. Rozjelo se pátrání a na Čecha byl vydán mezinárodní zatykač.

Foto: Policie ČR

Zadržení muže podezřelého ze dvou vražd

Ještě téhož dne kolem 19:00 byl zadržen českými policisty v blízkosti svého bydliště a okamžitě převezen do Vídně, kdy vyšetřovatelé začali s výslechy. Muž se k vraždě přiznal, ale tvrdil, že se jen bránil, protože se cítil ohrožený. Vzápětí se přiznal i k další vraždě. Tu měl spáchat ve stejném hotelu už 16. června. Obětí se stal také jeho kolega ze stavby, čtyřiačtyřicetiletý Slovák.

Čech utonul v rakouském jezeře Wolfgangsee, když pomáhal dětem před bouřkou

Evropa

Svědek pozoroval pád člověka z okna ve čtvrtém patře. Policie smrt klasifikovala jako spornou a případ vyšetřovala. Čech se ke skutku nyní přiznal. Oběť napadl pěstmi a když Slovák upadl do bezvědomí, vystrčil ho z okna.

Všichni tři muži pracovali na jedné vídeňské stavbě a v hotelu je ubytoval jejich zaměstnavatel. Ještě týž den, kdy byl nalezen mrtvý devětadvacetiletý muž, se podařilo pachatele v Česku zatknout. Po týdnu byl vydán do Rakouska a 1. a 2. srpna se uskutečnily výslechy. Muž se přiznal nejen k první vraždě, ale později i k druhé.

Pokud jde o motiv, podle Gerharda Winklera z vídeňské kriminální policie, pachatel tvrdí, že se ho obě oběti pokoušely zabít a on se jimi cítil ohrožen. „Tvrdí také, že oba Slováci pracovali pro mafii,“ řekl Winkler. Čech je nyní ve vazbě, případnou paranoiu by museli prověřit experti.

Krvavý zločin v Německu: Učitel ubodal svou studentku

Evropa

Výběr článků

Načítám