Hlavní obsah

Budapešť trápí ilegální noční závody. Starosta chce zabavovat vozy

Budapešť

Klidný spánek obyvatel druhého budapešťského obvodu pravidelně narušují ilegální noční závody silných vozů. Starosta obvodu Gergely Őrsi se domnívá, že pokuty tento problém nevyřeší a policie by měla zvážit zabavení drahých vozů majitelům.

Foto: FB Gergelye Őrsiho

Maďarští policisté pokutují řidiče za rychlou jízdu.

Článek

Starosta na Facebooku uvedl, že se ve spolupráci s policií se snaží ilegálním závodům zabránit. Na ulicích Törökvész a Pusztaszeri bylo rozmístěno sedm stacionárních radarů na měření rychlosti.

„Společně s policií se snažíme provádět častější noční kontroly, abychom zabránili tomuto protizákonnému chování a ohrožování bezpečnosti silničního provozu ve snaze zabezpečit klid našich obyvatel,“ uvedl Őrsi.

Pokuty bez váhání zaplatí

Podle starosty bylo jen v průběhu uplynulých nocí uděleno několik tuctů vysokých pokut za rychlou jízdu. Őrsi připouští, že v případě majitele vozu v ceně například 15 milionů korun pokuta nic neřeší, majitel ji bez sebemenšího zaváhání vyplatí a pokračuje v nebezpečném řádění.

„V řadě evropských zemí proto zavedli dočasné nebo trvalé zabavení vozů. To by už majitelé těchto drahých vozů určitě pocítili,“ konstatoval starosta.

S ilegálními nočními závody se maďarská metropole potýkala také v polovině devadesátých let minulého století. Policie to tehdy vyřešila originálním nápadem, když majitele drahých a rychlých vozů pozvala, aby závodili na okruhu Hungaroring u Budapešti. Na této trati se každoročně konají i závody vozů Formule 1.

Noční kolaps na Nuselském mostě. Vytuněná auta závodila, policie nezasáhla

Krimi

Související články

Výběr článků

Načítám