Hlavní obsah

Brutální hromadné znásilnění u Moulin Rouge děsí Francii

Paříž

Francouzská policie řeší pár dnů před zahájením olympiády případ brutálního hromadného znásilnění pětadvacetileté Australanky, které se mělo stát v severní části Pigalle, jen pár kroků od Moulin Rouge.

Foto: Profimedia.cz

Moulin Rouge

Článek

Případ se odehrál v noci na 20. července ve čtvrti Pigalle, která je turisty velmi oblíbená kvůli bohatému nočnímu životu a nedalekému Montmartru.

Kolem páté hodiny ráno vběhla do libanonského bistrana Dounia na bulváru de Clichy rozrušená plačící žena s potrhaným oblečením, které měla naruby.

Hostům a personálu s pláčem vysvětlovala, že byla znásilněna pěti „africky vypadajícími muži“. Vzhledem k jazykovým obtížím a kvůli tomu, že byla velmi rozrušená, trvalo několik minut, než všichni pochopili, co se děje, píše web deníku Daily Mail.

Skupina Syřanů zmlátila mladou Němku v zahrádkářské kolonii u českých hranic

Evropa

Na kamerových záznamech je vidět, jak se žena krčí v rohu restaurace a prosí majitele o pomoc, zatímco se ji personál a zákazníci snaží utěšit. Vzápětí ale vstupuje do bistra muž, údajný násilník, přistoupí k ženě, poklepe jí na rameno, nenuceně si objedná jídlo. Mladá žena se snaží ostatním sdělit, že je to jeden z násilníků. Když se ho pokouší obsluha zadržet, má smůlu, muž uteče, píše deník Bild.

Ženu po příjezdu policie odvezli k ošetření do nemocnice v Bichatu. Australanka se měla vrátit v neděli domů, ale let odložila, aby byla k dispozici pro další vyšetřování.

Státní zastupitelství potvrdilo, že se případ vyšetřuje, zatím ale kromě záběrů z bezpečnostních kamer z bistra Dunia nejsou po pachatelích žádné stopy.

Případ vyvolává obavy vzhledem k olympiádě, která začíná v pátek. Úřady tvrdí, že objasnění zločinu je nejvyšší prioritou, aby se „zabránilo psychóze mezi turisty a návštěvníky olympiády“, píše web deníku Le Figaro.

U znásilnění dvou českých dívek bylo až osm mužů, píší v Německu

Evropa

Výběr článků

Načítám