Hlavní obsah

Britská princezna Anne skončila s otřesem mozku v nemocnici

Sestra britského krále Karla III., princezna Anne byla s otřesem mozku převezena do nemocnice. S odvoláním na Buckinghamský palác o tom informovala britská stanice BBC s tím, že třiasedmdesátiletá dcera někdejší panovnice Alžběty II. by se měla rychle zotavit.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Britská princezna Anne

Článek

Princezna Anne podle prohlášení „utrpěla lehká zranění a otřes mozku po incidentu“ na svém panství v hrabství Gloucestershire na jihozápadě Anglie. Aristokratka zůstala z preventivních důvodů v nemocnici Southmead v Bristolu na pozorování. „Očekává se, že se brzy zcela zotaví,“ dodal palác v prohlášení s tím, že britský král byl o hospitalizaci své sestry informován.

Samotný Karel III. se léčí s rakovinou, z veřejného života se však zcela nestáhl, nedávno například odcestoval do Francie na osmdesáté výročí vylodění v Normandii. S rakovinou bojuje i princezna Kate, manželka korunního prince Williama. Ta v polovině června oznámila, že v léčbě dělá pokroky, a následně se zúčastnila vojenské přehlídky u příležitosti oslav králových narozenin.

Princezna Kate se vrací do veřejného života. Účastní se velkolepé vojenské přehlídky

Evropa

Výběr článků

Načítám