Hlavní obsah

Brit se ztratil a zemřel na Tenerife. Jeho matku kvůli tomu trápí trollové

Devatenáctiletý Brit Jay Slater se v červnu ztratil na ostrově Tenerife. O měsíc později bylo jeho tělo nalezeno v rokli a dle závěrů pitvy zemřel následkem pádu. Mladíkova matka Debbie Duncanová ovšem říká, že ji od synova zmizení terorizují internetoví trollové, kteří jí například posílají upravené fotografie, jak je její syn mučen.

Foto: Profimedia.cz

Pohřeb Jaye Slatera

Článek

„Nemám ani slov, abych popsala, jak zvrácená tato individua jsou. První týden je celý rozmazaný. Byla jsem v hotelovém pokoji na Tenerife a hledala Jaye a terorizovali mě trollové,“ popsala šestapadesátiletá Duncanová.

Slater, zednický učeň z Oswaldtwistleu v Lancashiru, zmizel během ostrovního hudebního festivalu, jenž navštívil s přáteli. Hned po jeho zmizení se začaly šířit konspirační teorie, které tvrdily například to, že mladík ukradl hodinky Rolex v ceně 12 tisíc liber (354 tisíc korun) a tím rozhněval drogový kartel, píše deník The Guardian.

Trollové Duncanovou terorizovat nepřestali, ani když bylo tělo jejího syna nalezeno a závěry pitvy byly jednoznačné. „Dostávala jsem telefonáty, kde lidé říkali: ‚Víme, kde je Jay, udělal tohle, udělal tamto.‘ Někteří prostě jen řvali Jayovo jméno nebo říkali, že ho pobodali na pláži. Ty příběhy byly prostě neskutečné. Absolutně neskutečné. Lidi říkali: ‚Je v díře, spoután řetězy.‘ Bylo to prostě nechutné. Mučení, kterým jsem si prošla a stále procházím, bych nepřála nikomu,“ řekla Duncanová.

Trvalo to měsíc. Na Tenerife zřejmě našli tělo pohřešovaného mladého Brita

Evropa

Spolu se synem Zacem Duncanová nashromáždila všechna nekrytá čísla volajících a autorů nechutných zpráv. Velká část z nich pocházela z Británie, ale další jí psali i z Austrálie nebo z USA. Duncanová též přiznala, že se její rodina do některých konspiračních teorií nechala vtáhnout, protože hledala jakoukoliv naději, že by Slater mohl ještě být naživu.

Šikana údajně nepřestala ani po Slaterově pohřbu. Nedávno prý Duncanová poštou obdržela ručně psaný vzkaz: „Co budeš dělat se všemi těmi penězi?“ Ten odkazoval na 72 tisíc liber (2,1 milionu korun) vybraných na pátrání na platformě GoFundMe.

„Všichni tihle lidé mi nadávají kvůli penězům z GoFundMe, o které jsem nežádala. Použili jsme je jenom na zaplacení nějakého ubytování, psovody, kteří se pátrání účastnili, a na repatriaci,“ uvedla Duncanová o tom, co vybrané peníze uhradily.

Útočník brutálně zmlátil tyčí na pláži na Tenerife jiného muže před zraky šokovaných turistů. Svědek natáčel

Zahraniční

Výběr článků

Načítám