Hlavní obsah

Bitka s mačetou na ulici za bílého dne. V Lipsku se do sebe pustily gangy

Incident plný neuvěřitelného násilí a brutality se odehrál za bílého dne na jedné z hlavních ulic Lipska. Bitka vyvrcholila ve chvíli, kdy jeden z účastníků vytáhl mačetu a použil ji proti dalšímu, píše deník Bild s odkazem na video. Dva šestadvacetiletí muži byli zraněni, jeden skončil v nemocnici. Videozáznam nyní zkoumá policie.

Foto: Profimedia.cz

Policie v Lipsku

Článek

Incident se stal v neděli odpoledne na Eisenbahnstraße, která už se proslavila bitkami gangů a prodejem drog. Na videu je vidět, jak se mezi sebou divoce mlátí asi tucet mužů. Jeden krvácející muž leží na zemi, úderem pěstí je sražen na zem další. Náhle se u něj objevil muž s mačetou a tupou hranou ho udeřil. V turečtině na něj křičí sprosté urážky. Po necelé minutě videozáznam končí, píše deník Bild.

„Video máme k dispozici a je součástí vyšetřování události na Eisenbahnstraße,“ uvedl mluvčí lipské policie Olaf Hoppe.

Pozadí útoku zatím není známé. Jeden ze zdrojů blízký vyšetřování podobných incidentů, které se v této oblasti odehrávají, uvedl, že pokud očití svědci zavolají policii, pachatelé zmizí, jakmile dorazí první hlídkové vozy. Na místě zůstávají zranění a ti mlčí.

Policie se domnívá, že motivem nejnovější bitky jsou drogy a jejich distribuce.

Ulice Eisenbahnstraße byla přitom vedením města Lipsko v roce 2018 prohlášena za „zónu zákazu zbraní“. Pod pokutou 10 tisíc eur (250 tisíc korun) se do oblasti nesmí nosit střelné zbraně, nože, baseballové pálky, pepřové spreje, paralyzéry a podobně.

Z německých vlaků se stávají zóny strachu. Zaměstnanci zoufale píší o pomoc

Zahraniční
Související témata:

Výběr článků

Načítám