Hlavní obsah

Počasí si nedá pokoj. Fanzóna v Lipsku se opět uzavřela

Aktualizováno

Německo uzavírá v jednotlivých městech zóny pro fanoušky. Zemi zasáhly extrémně silné bouřky s krupobitím, lijáky a nárazy větru, které dosahují rychlosti hurikánu. Zavřely se fanzóny v Berlíně, ale i v Lipsku, kde se večer koná zápas mezi Českem a Portugalskem.

Německo zasáhly silné bouřky.Video: Aktu.cz

Článek

Zóna v Lipsku přitom zůstávala otevřená déle než ty ostatní. O tom, že se začne vyklízet, se rozhodlo v úterý až v půl šesté. Poté, co déšť a vichr ustaly, byla zóna kolem sedmé znovu otevřena, jenže kvůli rozmarům počasí to nevydrželo dlouho.

Fanzóna na Augustově náměstí v Lipsku musela být ve 20:45 kvůli nepřízni počasí znovu uzavřena a podle listu Bild zůstane zavřená po celý úterní večer.

Zóna, do níž se vejde asi 15 tisíc lidí, je na hlavním lipském náměstí, nedaleko od stadionu, kde v devět večer začal zápas českého týmu s Portugalskem. Ve fanzóně byly tisíce lidí z Česka i Portugalska, o jejichž zábavu se staral například někdejší fotbalový záložník Antonín Panenka.

Meteorologové varují před silnou bouřkou na severu Čech

Počasí

Mnozí z těch, které déšť a vítr vyhnaly z Augustova náměstí, „uprchli“ podle Bildu do obchodních domů, kaváren a restaurací v centru města.

Animace postupu bouře přes Německo v úterý v podvečerVideo: Windy

Český hydrometeorologický ústav v podvečer uvedl, že se nad východním Německem vytvořila supercela.

Berlín zavřel už odpoledne

Uzavírání zón pro fanoušky kvůli počasí se netýká jen Lipska. Berlín uzavřel zóny u Braniborské brány a Říšského sněmu, oznámil organizátor Kulturprojekte Berlin. V samotném Berlíně se v úterý nehraje, měly se tam pouze přenášet zápasy z jiných měst.

Redakce Sport.cz po celou dobu mistrovství Evropy ve fotbale přináší veškeré informace, novinky, zpravodajství i online reportáže.

Všichni návštěvníci, kteří se nacházeli ve fanzónách, byli vyvedeni do 16 hodin. „Bezpečnost návštěvníků fanzón je naší prioritou,“ řekl jednatel Moritz van Dülmen.

Ve středu od 14 hodin budou „opět připravené, zejména na zápas mezi Německem a Maďarskem od 18 hodin“, dodal.

Po náhradních místech se museli poohlédnout fotbaloví fanoušci ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko. Zóny pro fanoušky uzavřel Kolín nad Rýnem, Düsseldorf, Gelsenkirchen, ale také Dortmund, kde se od 18.00 hrálo utkání mezi Tureckem a Gruzií, píše web tagesschau.de.

Na Evropu se ženou extrémní bouře, v Německu a Česku hrozí i tornáda

Evropa

Výběr článků

Načítám