Hlavní obsah

Běloruská stíhačka startovala k ruskému dronu

Stíhačka běloruského letectva startovala v noci na neděli k ruskému dronu, který vstoupil do běloruského vzdušného prostoru z ukrajinské Žitomyrské oblasti. S odkazem na telegramový kanál Bělaruski Hajun o tom informuje list Ukrajinska pravda.

Foto: Profimedia.cz

Běloruské stíhačky, které zkraje září sestřelovaly ruské drony

Článek

O blížícím se ruském dronu mířícího z ukrajinské oblasti telegramový kanál informoval už krátce po půlnoci s tím, že se blíží k běloruským hranicím. Posléze příspěvek upravil s tím, že šáhid už vlétl do běloruského vzdušného prostoru směrem k městu Mazyr.

Mezitím do vzduchu v 01:10 ráno startovala stíhačka běloruského letectva, která dron sledovala. Vzlétla přitom z města Baranavičy, které se nachází v Brestské oblasti. Letoun se následně přesunul do Homelské oblasti.

List Ukrajinska pravda uvedl, že dron později změnil směr a zamířil zpět k ukrajinským hranicím směrem na Pripjať, opuštěné město v Kyjevské oblasti ležící tři kilometry od Černobylské jaderné elektrárny.

V Bělorusku opět sestřelovali ruské šáhidy

Válka na Ukrajině

Nebylo to poprvé

Trojice ruských dronů zavítala na běloruské území mimo jiné zkraje října. Tehdy do vzdušného prostoru vletěly ve chvíli, kdy se v helikoptéře nacházel i tamní vůdce Alexandr Lukašenko. Do bezprostřední blízkosti vrtulníku se však nedostaly a Lukašenka nijak neohrozily.

Šáhidy jsou íránské drony využívané ruskou armádou při útocích na ukrajinské území. O jejich vychýlení a následné zabloudění na běloruské území už Bělaruski Hajun informoval několikrát.

Šáhidy zabloudily do Běloruska, ve vzduchu byl v tu chvíli i Lukašenko

Válka na Ukrajině

Výběr článků

Načítám