Hlavní obsah

BBC vyděsila Británii. Hlásila ničivé hurikány ve velkých městech a extrémní vedra

Internetová předpověď počasí veřejnoprávní stanice BBC ve čtvrtek vyděsila Brity, když kvůli technické chybě hlásila ničivý hurikán v několika velkých městech a zároveň extrémně vysoké noční teploty v Nottinghamu. Ve skotském Edinburghu měl vítr dosahovat rychlosti 27 755 kilometrů za hodinu, což je mnohonásobně více, než jakýkoliv hurikán kdy dosáhl. Teploty v Nottinghamu měly zase v noci stoupnout na 404 stupňů Celsia.

Foto: Profimedia.cz

Aplikace BBC ukazuje, že Londýn zasáhl hurikán.

Článek

„Máme problém s některými daty počasí od našeho poskytovatele předpovědi, která generují chybná čísla a text na naší aplikaci BBC Weather a webových stránkách. Především to postihuje měření rychlosti větru, ale chybně se ukazují i některé teploty. Uvědomujeme si, že dnes je o počasí obrovský zájem a je to neskutečně frustrující. Je nám to velmi, velmi líto a na opravě problému velmi usilovně pracujeme,“ stojí v oficiálním vyjádření BBC.

„Neděste se lidi – Hurikán Milton k nám do Velké Británie nedorazil! Došlo k datové chybě mezi naším dodavatelem a aplikací a webovými stránkami. Na vyřešení problému se pracuje. Není důvod v panice nakupovat překližky a svíčky,“ informoval na sociální síti X moderátor předpovědi počasí BBC Matt Taylor.

Nejsilnější hurikán měl podle předpovědi zasáhnout Edinburgh, ale ušetřen neměl být ani Londýn (rychlost větru 21 739 km/h), Belfast (23 171 km/h), Cardiff (20 254 km/h), Liverpool (24 505 km/h) nebo Truro (26 247 km/h).

Ve skutečnosti se nejsilnější vítr ve čtvrtek očekává ve skotském Aberdeenu (48,3 km/h) a ten se ani zdaleka nepřiblíží k síle hurikánu Milton, jenž momentálně pustoší Floridu. Pokud zbytky tohoto hurikánu skončí v Atlantiku, počasí na Britských ostrovech i dál v Evropě by mohl ještě ovlivnit, ale že by dosáhl uváděných hodnot, je podle tamních meteorologů „vysoce nepravděpodobné“.

Miliardáře Al-Fayeda obvinilo z pohlavního zneužívání dalších 65 žen

Evropa

Výběr článků

Načítám