Hlavní obsah

Autobus v Drážďanech najel na strom a skončil na dodávce, 30 zraněných

Nejméně 30 lidí se v pondělí zranilo, z toho dva těžce, při vážné nehodě autobusu městské hromadné dopravy v Drážďanech. Vozidlo z dosud nezjištěných příčin narazilo do stromu, který se vyvrátil a zafungoval jako můstek, po němž autobus „vyjel“ nahoru a dopadl na zaparkovanou dodávku.

Foto: Profimedia.cz

Místo pondělní nehody autobusu v Drážďanech

Článek

K nehodě došlo v ranní dopravní špičce v 7:25, kdy lidé cestovali do zaměstnání. „V tuto chvíli registrujeme 28 lehce zraněných a dvě těžce zraněné osoby,“ potvrdil mluvčí drážďanských hasičů Michael Klahre deníku Bild s tím, že počet postižených by se mohl ještě změnit.

Když na místo neštěstí v ulici Bautzner Strasse severně od Labe dorazili policisté, zdravotníci a hasiči, byli všichni cestující ještě v autobuse. Příslušníci záchranných týmů odklonili dopravu a začali pasažéry z vozidla vyprošťovat.

Vzhledem k vysokému počtu zraněných byly drážďanské nemocnice uvedeny do stavu pohotovosti.

Likvidace následků nehody bude podle záchranářů „extrémně časově náročná“. Nejprve bude nutné s pomocí hydraulické mechanizace zvednout autobus, aby bylo možné vyprostit zasaženou dodávku. Poté se autobus vrátí na zem, aby jej technici připravili k odtažení.

„Očekáváme, že veškerá opatření budou pokračovat několik hodin. Policie vyšetřuje příčinu nehody. V akci je kolem stovky profesionálních i dobrovolných hasičů, zdravotnické služby a další záchranné týmy,“ uvedl Klahre.

Autobus se pod Machu Picchu zřítil z 15metrového srázu

Amerika

Výběr článků

Načítám