Hlavní obsah

Atomovky byly fakt drahé, takže bychom je měli používat, prohlásil Solovjov

Ruský propagandistka a moderátor na stanici Rossija-1 Vladimir Solovjov prohlásil, že Ruskou federaci stála výroba strategických i taktických jaderných zbraní obrovské množství peněz, a proto by je Moskva měla používat. Na další z agresivních výpadů Solovjova upozornil bývalý poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko, který přeložil Solovjovova slova do angličtiny.

Foto: Russian Media Monitor/YouTube/Screenshot

Solovjov ve své show

Článek

„Mám jednoduchou otázku pro všechny, kteří tvrdí, že taktické jaderné zbraně by se neměly používat,“ začal svoji řeč Solovjov. „Říkáte, že náš stát po desetiletí investoval šílené množství peněz do vytváření nestrategických zbraní, aby je nikdy nepoužil?“ zeptal se řečnicky propagandista.

„A pokud jde o argument, že bychom neměli používat jaderné zbraně proti státům, které jaderné zbraně nemají? Pokud na nás zaútočí armáda 500 milionů lidí (myšleno Západ, pozn. red.), která má převahu v určitých typech vybavení, tak bychom se spíše měli ptát: Vážně? Jaderné zbraně by se neměly používat?“ zakončil Solovjov.

Ruský propagandista a moderátor ve své show často hlásá extrémní výroky. O tom, že by Rusko mělo používat mimo konvenčních zbraní i ty jaderné, hovořil již mnohokrát. Vyzýval například k jaderným útokům na města Severoatlantické aliance.

Jindy zase hovořil o tom, že dřívější mír mezi Ruskem a Západem byla náhoda a že je mezi nimi přirozená válka. Podle něj totiž mezi dobrem a zlem nelze uzavřít mír. My jsme dobro a oni jsou zlo. Je to jednoduché a jasné,“ hlásal v dubnu Solovjov.

V ruských propagandistických pořadech ve státem kontrolovaných médiích, kam patří i Solovjovova show, zaznívají extrémní stanoviska často. Sledované jsou i lidmi ve svobodném světě kvůli tomu, že poskytují obraz o tom, jaké narativy chce ruský režim servírovat svým občanům.

Zničme Británii, Západ si netroufne odpovědět, vyzývá ruský poslanec

Evropa

Výběr článků

Načítám