Hlavní obsah

Žila čtyři roky s mrtvolami rodičů, které zabila. Angličanka chladnokrevností šokovala policisty

Chelmsford

Šestatřicetiletou Angličanku Virginii McCulloughovou soud v Chelmsfordu v Essexu v pátek odsoudil na doživotí za vraždu rodičů. Ty zabila už někdy v roce 2019, ale s jejich těly ještě čtyři roky žila, než byla objevena. Z trestu si musí za mřížemi odsedět nejméně 36 let, než bude moci být propuštěna na podmínku.

Foto: Profimedia.cz

Soudní kresba Virginie McCulloughové

Článek

Svého sedmdesátiletého otce Johna vražedkyně otrávila léky na předpis a svou o rok starší matku Lois bodla do hrudníku. „Vypadala tak nevinně, jak tam stála zády otočená ke stěně. Poslouchala rádio a nedělala nic,“ popsala policii okamžik, kdy zabila svou matku.

Ostatky rodičů pachatelka schovala, přičemž svému otci v jeho ložnici z tvárnic postavila improvizovanou hrobku zakrytou několika dekami, fotkami a malbami. Svým přátelům a sousedům tvrdila, že se rodiče odstěhovali, není jim dobře, nebo odjeli na dlouhou cestu, informuje televizní stanice Sky News.

Jejich těla byla objevena, až když jejich praktický lékař kontaktoval policii, protože nepřišli na domluvené prohlídky. K vraždám se McCulloughová policii přiznala hned. Na záběrech policejních kamer působí velmi nenuceně a přiznává se zcela s ledovým klidem.

Morbidní dražba. Anglická aukční síň chtěla prodávat lidské hlavy

Evropa

Když policistům ukázala, kde pohřbila otce, ptali se pochopitelně též po ostatcích matky. „To je trošku komplikovanější… nahoře je asi pět šatních skříní. Je tam vzadu za postelí, vedle umyvadla. Je to ta druhá,“ dávala policistům instrukce, kde mají hledat tělo její matky zabalené ve spacím pytli.

Podobně jim pomohla najít i nůž, kterým matku zavraždila. „Je tam uprostřed pod schody. Pořád bude na sobě mít její krev. Je zrezlý, ale pořád na sobě bude mít stopy krve,“ říká na záběrech.

„Věděla jsem, že tohle nakonec tak nějak přijde. Je správné, že si odpykám trest. Usmějte se. Aspoň jste chytli padoucha,“ podotkla pak po zadržení směrem k policistům.

Inteligentní manipulátorka

Podle policie hrabství Essex dokumenty nalezené v jejím domě McCulloughovou vykreslují jako „ženu, jež se zoufale snažila zabránit tomu, aby její rodiče objevili hloubku finanční černé díry, kterou nadále prohlubovala, zatímco je ujišťovala o svém zaměstnání a nadějné budoucnosti“.

Policejní náčelník detektiv Rob Kirby vražedkyni popsal jako člověka, který „lhal o téměř každém aspektu svého života“. „Přetvařovala se, aby oklamala všechny své blízké, a zjevně zneužívala dobré vůle svých rodičů. Je to inteligentní manipulátorka, jež se pro vraždu rodičů rozhodla bezohledně a bez pomyšlení na ně nebo ty, kteří kvůli jejich ztrátě nadále trpí,“ uvedl Kirby.

Přestrojený doktor v Anglii partnerovi své matky místo vakcíny proti covidu vpíchl svalstvo požírající jed

Evropa

Výběr článků

Načítám