Hlavní obsah

96letému veteránovi SNP na Slovensku vykradli dům, když byl na oslavách k výročí povstání

Zatím neznámý zloděj vykradl ve čtvrtek dům šestadevadesátiletého válečného veterána Vladimíra Strmeně. Stalo se to v době, kdy byl na celonárodních oslavách 80. výročí vypuknutí Slovenského národního povstání (SNP). Z domu zmizely peníze a šperk Strmeňovy vnučky, která s ním byla na oslavách. Policie už zadržela třicetiletého muže, který se k činu přiznal.

Foto: Foto tvnoviny.sk

Válečný veterán Vladimír Strmeň

Článek

Zloděj pravděpodobně moc dobře věděl, že Strmeň je se svou vnučkou na oslavách a že tedy bude mít možnost v prázdném domě nerušeně krást. „Viděl nás na obrazovce v televizi, tak měl čas. Přišli jsme z oslavy a byli jsme z toho všeho překvapeni,“ citoval Strmeně web noviny.sk.

V jinak klidné ulici v Banské Bystrici stály od pátečního rána policejního vozy a v domě válečného veterána byli kriminalisté i policejní technik. „Uvnitř zajišťovali všechny stopy, které by mohly pomoct k odhalení pachatele,“ uvedl web.

Drzostí zloděje jsou šokováni také pracovníci banskobystrického Muzea SNP, s nimiž Strmeň spolupracuje několik let a chodí tam přednášet.

„To, že nějaký člověk dokáže jít do rodinného domu veterána v době celonárodních oslav, když měl jistotu, že nebude doma, a snížit se k takovému ohavnému činu a vykrást ho, je něco, co ani nedokážu komentovat,“ řekl Dalibor Lesník z Muzea SNP.

Ficovy červené linie aneb Rétorika jako z Kremlu

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám