Hlavní obsah

Do hotelu na severu Austrálie narazil vrtulník

Do střechy hotelu DoubleTree by Hilton v turisty oblíbeném letovisku Cairns na severozápadě Austrálie narazil v noci na pondělí vrtulník. Pilot zahynul a dva lidé – muž ve věku 80 let a žena ve věku 70 let – byli převezeni do nemocnice, píše BBC. Po nehodě vznikl požár a musely se evakuovat zhruba čtyři stovky hostů.

Do hotelu na severu Austrálie narazil vrtulníkVideo: Reuters

Článek

Amanda Kayová, která je ubytována v hotelu na hlavní promenádě ve měste Cairns, popsala, že viděla helikoptéru letící „extra nízko“, bez světel za deštivého počasí. „Stroj se otočil, narazil do budovy a vybouchl,“ popsala.

Další kolemjdoucí popsala, že vrtulník chvilku před srážkou dvakrát proletěl kolem hotelu.

„Ta helikoptéra letěla rychle. Bylo to neuvěřitelné. Prostě se to vymklo kontrole,“ řekla.

Části z rotoru vrtulníku se při nárazu uvolnily a přistály na promenádě a v hotelovém bazénu, uvedla Queenslandská záchranná služba (QAS), píše BBC.

Foto: Profimedia.cz

Kus vrtulníku na zemi u hotelu

Alastair Salmon, turista, který se v hotelu ubytoval, náraz vrtulníku popsal jako „kolosální ohlušující ránu“. Popsal, že viděl list rotoru helikoptéry na zemi a spletl si ho se sloupem veřejného osvětlení. „Pak jsme se podívali nahoru a mohli jste vidět tu obrovskou díru v okně budovy,“ popsala televizi ABC.

Foto: Reuters

Do hotelu na severu Austrálie narazil vrtulník

Společnost Nautilus Aviation, která vrtulník pronajímá, uvedla, že to byl „nepovolený“ let. Společnost prohlásila, že interně prověřuje „neoprávněné použití jedné z našich helikoptér“.

Město Cairns se nachází v severním Queenslandu a je oblíbenou turistickou destinací díky své blízkosti k Velkému bariérovému útesu.

Foto: Profimedia.cz

Hotel DoubleTree by Hilton kde pilot vrtulníku narazil do střechy.

Opilá česká řidička poškodila v Bratislavě několik aut

Evropa

Výběr článků

Načítám