Hlavní obsah

Čtyři opilí Němci na Mallorce brutálně zmlátili 71letého taxikáře. Má jít o policisty

Čtyři němečtí turisté na Mallorce brutálně zmlátili a těžce zranili 71letého taxikáře, kterého neprávem podezřívali, že jednomu z nich ukradl mobilní telefon. Podle španělských médií šlo o muže ve věku mezi 25 až 30 lety, kteří jsou ve své vlasti policisty.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Drama se podle deníku Bild odehrálo v úterý časně ráno, když řidič taxislužby José Maria P. vezl silně opilé zákazníky z restaurace v Palmě do hotelu ve 45 kilometrů vzdálené obci Petra.

Když byli v cíli, jeden z klientů zjistil, že mu chybí mobil. Němci nato obvinili taxikáře, že přístroj ukradl. „Začali mě bít a kopat. Prosil jsem je, ať mne nechají, ale nepomohlo to,“ řekl řidič, který má několik zlomených žeber, zlomenou ruku, velkou podlitinu na stehně, krevní sraženinu v hlavě a hrozí mu také, že přijde o oko.

„Když jsem zavolal policii, tak jen řekli, že oni sami jsou policisté,“ dodal řidič s tím, že mu ukázali své policejní průkazy vystavené v západoněmeckém Essenu. „Myslel jsem, že mně zabijí. Divím se, jak moje tělo mohlo takový útok přežít,“ dodal pan José Maria, který se ve středu podrobil operaci.

„Nebezpečí útěku nehrozí“

Agresoři nato natlačili řidiče zpět do auta a chtěli prý vozidlo i se zraněným spustit z kopce. V tu chvíli se ale naštěstí objevila španělská policie, která nejprve jednoho a později i tři zbývající německé turisty zatkla.

Později ale všechny propustila, přičemž nyní jsou už všichni čtyři zpět v Německu. „Můj právník mi řekl, že u nich nehrozí nebezpečí útěku, protože se jedná o policisty,“ řekl dále pan José Maria, který turisty na Mallorce vozí už 40 let a nikdy prý neměl se zákazníky problémy.

Zda jsou pachatelé skutečně příslušníky policie, prověřují nyní německé úřady. „O případu víme,“ potvrdil deníku Bild mluvčí policie v Essenu s tím, že se zjišťuje, zda dokonce nešlo o pracovníky policejního prezidia.

„Podezření existuje, nemůžeme to vyloučit,“ dodal mluvčí, podle nějž objasnění celé záležitosti „ještě potrvá“.

Ztracený telefon německého turisty se později našel u jeho kamaráda. Syn napadeného taxikáře podle serveru Mallorca Magazin řekl, že pachatelé později nabízeli otci peníze, aby na ně nepodával trestní oznámení.

Že se jim podařilo odcestovat zpět do Německa, je podle syna taxikáře nepochopitelné. „Nemůžu tomu uvěřit. Teď jsou zpátky v Německu, nikdo je nepotrestá, příští rok se na Mallorku vrátí a udělají totéž znova,“ myslí si syn.

Nával turistů na Mallorce je neudržitelný, přijmeme „odvážná opatření“, oznámila baleárská vláda

Zahraniční

Výběr článků

Načítám