Hlavní obsah

Českou turistku po pádu na Dachsteinblicku zachraňoval vrtulník

Vídeň

Třiatřicetiletou turistku z České republiky po pádu na horské túře v alpském pohoří Höllengebirge ve spolkové zemi Horní Rakousy zachraňoval v sobotu vrtulník s pomocí lana. Zraněná žena byla transportována do nemocnice ve Vöcklabrucku, informoval v neděli server OÖNachrichten.

Foto: Profimedia.cz

Vyhlídka z vrcholu Dachsteinblick

Článek

Žena se v sobotu vydala z Weissenbachu na horskou túru společně s další Češkou ve věku 34 let. Podmínky pro výlet byly dobré a počasí krásné, píše server.

Ženy vystoupaly na vrchol Dachsteinblick a vracely se po značené turistické trase Brennerriesensteig, která je známá úchvatnými výhledy do okolní horské a jezerní krajiny.

V jednom příkřejším úseku stezky mladší žena podle policie zakopla a padala ze srázu. Po několika metrech ji zastavily stromy a houští. Kvůli zranění nemohla pokračovat v sestupu.

Na ženy narazil 49letý muž z okresu Vöcklabruck, postaral se o zraněnou a přivolal pomoc. Vrtulník lékařské pohotovostní služby ženu přepravil s pomocí lana do údolí kolem 18:40 SELČ. Poté byla Češka transportována do Vöcklabrucku.

Turistka na Jávě si při focení šlápla na šaty a zřítila se do kráteru sopky. Nepřežila

Svět
Související témata:

Výběr článků

Načítám