Hlavní obsah

Centrem Kolína nad Rýnem otřásl výbuch, pachatele zachytila kamera

Kolín nad Rýnem

Ohlušující exploze otřásla v pondělí časně ráno centrem Kolína nad Rýnem. Výbuch, kvůli němuž jeden muž skončil v nemocnici, způsobil značné materiální škody. Policie vyslala na místo početné síly a uzavřela asi kilometr dlouhý úsek vnitřního dopravního okruhu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Detonace nastala u vchodu do budovy, v níž sídlí noční bar, restaurace a kanceláře. Zatímco příčinu vyšetřovatelé znají, motiv činu je nejasný.

Výbuch přivodila osoba, kterou zachytila bezpečnostní kamera. Na záběru je vidět, jak pachatel s kapucí na hlavě pokládá do vstupního koridoru tašku, na tu poté hodí zapálený předmět a uprchne.

Pachatele přistihl pracovník úklidové služby, který po explozi utrpěl trauma, a sanitka jej dopravila do nemocnice. Z pohledu policie je proto považován za těžce zraněného.

Okolí místa výbuchu bylo poseto střepy a celková materiální škoda se pohybuje kolem 100 tisíc eur (2,5 mil. Kč).

„To je teror v Kolíně. Někdo tam odpálil nálož, ačkoli musel vidět, že jsou tam lidi,“ řekl deníku Bild majitel budovy. Narážel na to, že exploze nastala v 5:58 hodin, kdy už na ulici byli lidé.

Podle médií by výbuch mohl mít kriminální pozadí vzhledem k tomu, že oba gastronomické podniky jsou vyhledávaným místem nočního života. „Uzavřeli jsme široké okolí místa výbuchu, vyšetřování běží,“ uvedla k incidentu mluvčí policie bez dalších podrobností.

„Časně ráno jsem zaslechl silný výbuch, probudilo mě to. Hned jsem se podíval z okna a viděl, jak ve vstupním prostoru budovy hoří. Pak jsem zavolal hasiče,“ potvrdil serveru Express místní obyvatel Santo Sposito.

Hasiči na místo ihned přijeli, podle jejich mluvčího ale nemuseli zasahovat.

Výbuch a požár zničily obytný dům v Düsseldorfu. Nejméně tři mrtví, dva našli na schodišti

Zahraniční

Výběr článků

Načítám