Hlavní obsah

Bouřky ve Švýcarsku a Francii zabíjely, je hlášeno nejméně sedm mrtvých

Silné bouřky a přívalové deště, které se v sobotu přehnaly přes Švýcarsko a Francii, si podle úřadů vyžádaly nejméně sedm mrtvých. V Německu udeřilo přes noc více než sto tisíc blesků.

Foto: Profimedia.cz

Zaplavená dálnice v západní části Švýcarska

Článek

Ve Švýcarsku zemřeli celkem čtyři lidé a na severovýchodě Francie další tři, informovala agentura AFP. Podrobnosti o okolnostech jejich smrti neuvedla.

Agentura AP napsala, že tři osoby ve Švýcarsku zemřely kvůli sesuvu půdy v regionu Fontana v italsky mluvícím kantonu Ticino na jihu země. Čtvrtou obětí je podle ní muž, kterého zřejmě překvapily záplavy v oblasti alpského resortu Saas-Grund.

Agentura DPA uvedla, že ve Francii tři lidé přišli o život, když na jejich auto v sobotu večer spadl strom poblíž obce Rosnay-l'Hôpital.

Nepříznivé počasí zasáhlo i části Německa, kde si ale nevyžádalo oběti na životech. Na některých místech popadaly stromy nebo se vodou zaplnily sklepy.

Němečtí meteorologové uvedli, že se v noci na neděli nad spolkovou republikou objevilo nezvykle vysoké množství blesků. Odhadují, že jich bylo přes sto tisíc.

Krupobití a vítr síly orkánu. Takové bouře Německo ještě nezažilo, v neděli je zakusí i Česko

Evropa

Výběr článků

Načítám